Braomps eigen geschiedenis in MFA

Maatschappij Braamt

BRAAMT - De veldwerkgroep Braamt van de Heemkundekring Berg gaat aan de hand van een luchtfoto uit 1945 vertellen over de bewoningsgeschiedenis van het dorp. Dat gebeurt op 17 mei tijdens een bijeenkomst in de nieuwe Multi Functionele Accomodatie (MFA) in Braamt. Van verschillende huizen wordt een foto getoond en verder passeren opmerkelijke beelden uit het Braamtse verleden de revue.

Met hulp van Freddie Bisselink en Rudy Keurentjes wil de werkgroep in de nieuwe MFA een plek inrichten waar permanent aandacht besteed kan worden aan Braomps eigen geschiedenis. Freddie Bisselink is bezig met het vervaardigen van een paneel van een bank uit de kerk in Braamt. Aan de ene kant is de luchtfoto uit 1945 te zien met uitleg van de bewoningsgeschiedenis. De andere kant wordt een wisselexpositie. Deze begint met een overzicht van winkels en bedrijfjes door de jaren heen.
Op 17 mei zal de werkgroep haar plannen verder toelichten. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in MFA de Braempt aan het dorpsplein in Braamt. De toegang is gratis.