Joke de Kruijf speelt de rol van Maria. Foto; Roy Beusker
Joke de Kruijf speelt de rol van Maria. Foto; Roy Beusker

Kaartverkoop ‘Spotlights on West Side Story’ gaat van start

DOETINCHEM/GAANDEREN - Een bijzonder concert met hoge verwachtingen, op zaterdag 18 november in de grote zaal van theater Amphion te Doetinchem. De muziek uit West Side Story staat die avond centraal. Deze befaamde musical gaat over twee rivaliserende bendes, de Jets en de Sharks en over de verboden liefde tussen Tony en Maria, die er deel van uitmaken. 

Toeschouwers zien en horen vrijwel alle highlights uit dit meesterwerk van componist Leonard Bernstein en tekstschrijver Steven Sondheim, waaronder America, One Hand One Heart, Maria en Somewhere. Vrienden van Amphion kunnen vanaf 10 mei al toegangskaarten bestellen. De reguliere voorverkoop gaat op 17 mei van start.
Speciaal voor deze gelegenheid heeft Symfonisch Blaasorkest Gaanderen, de maker van deze productie, een zestal vocale solisten weten aan te trekken. Zo wordt de rol van Maria gezongen door niemand minder dan musicalster Joke de Kruijf, terwijl Rutger de Vries de rol van Tony voor zijn rekening neemt. Hem kennen we onder andere als winnaar van het TV-programma Una Voce Particolare en van de hoofdrol in Jesus Christ Superstar in de Winterswijkse Steengroeve.
Marlies Claasen neemt aanwezigen als verteller mee van song naar song, waardoor men gehele verhaal van West Side Story van dichtbij meemaakt.

Jubilerende dirigent
West Side Story wordt vertolkt na de pauze, in het tweede deel van het concert. Als muzikale warming-up kan men voor de pauze genieten van een fraai uitgekiend programma, waarin Marlies Claasen ook vocaal te horen is, samen met het orkest.
Het hele concert staat mede in het teken van het 25-jarig jubileum van Joop Boerstoel, als chef-dirigent van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen en tevens artistiek leider van dit concert.

Kaarten
De toegang bedraagt 25 euro, inclusief pauzedrankje en garderobe. Reserveren via www.amphion.nl.
Liefhebbers, die zijn aangesloten bij de Stichting Vrienden Symfonisch Blaasorkest Gaanderen, worden in de gelegenheid gesteld tegen gereserveerd tarief kaarten te bestellen via de Stichting. Zij krijgen 7,50 euro korting per toegangskaart. Wie vriend wil worden kan een mail sturen naar: vrienden@sbo-gaanderen.nl.