Di-Rect. Foto: PR
Di-Rect. Foto: PR

Festival Achterland: 'Nog steeds het leukste festival van de Achterhoek'

DOETINCHEM - Vier dagen lang theater, muziek, eten, drinken, zweven en nog veel meer. Voor de muziekliefhebber die graag nieuw talent leert kennen; voor de theaterliefhebber die verrast en ondergedompeld wil worden in pure en echte voorstellingen en voor de levensgenieter die ook graag eens buiten de deur eet.

Festival Achterland is in 2019 uitgeroepen tot Beste Event van Gelderland. Inmiddels is het feestje vaste prik tijdens het Pinksterweekend, op de Bleek (Wijnbergseweg) in Doetinchem. Van donderdag 25 tot en met 29 mei geniet je er van (theater) voorstellingen, optredens, vertier en het lekkerste eten en drinken.

Nieuw: Achterland XL
In 2023 lanceert de organisatiei voor het eerst Festival Achterland XL! Een extra avond voorafgaand aan het festival, maar dan de XL-variant. Een speciale avond met droomartiesten: Di-rect, Blanks & Kuzko! Tickets voor Achterland XL zijn nu verkrijgbaar op www.festivalachterland.nl. Alleen deze avond is er een ticketverkoop van 37 euro, ex administratiekosten.

Gratis
Een gratis festival? In deze tijden van inflatie? "Klopt", aldus de organisatie. "Het is moeilijk om in tijden van inflatie en ná het coronatijdperk om een gratis festival te organiseren. Alle kosten zijn gestegen, maar de inkomsten dalen. Maar stichting Achterland laat zich nooit uit het (festival)veld slaan en zijn nog harder op zoek gegaan naar nieuwe Vrienden van Festival Achterland, de leukste sponsor/Vrienden club van de Achterhoek. Dankzij hen is het 4daagse Festival ook dit jaar weer gratis!"
De gezelligste vrijmibo van het jaar start vrijdag 26 mei om 16.00 uur. "Niet alleen de gezelligste, maar ook de makkelijkste kroegentocht: de allerleukste zaken van Doetinchem staan gewoon bij elkaar op het festivalterrein."

Vrijmibo
Tijdens de vrijmibo barst ook het festival los met het Scholieren Band Festival. Uit meerdere VO-scholen uit de Achterhoek zijn schoolbands geselecteerd die zich aan het grote publiek gaan presenteren.
Bezoekers kunnen het festival passief, maar juist ook actief beleven. Kinderen kunnen spelenderwijs kennismaken met het lezen van boeken, bouwwerken maken met de scouting en klimmen en klauteren in een speelparadijs. Beleef elke dag een verrassend Achterland met prachtige theatervoorstellingen, een zweefmolen voor jong én oud, workshops, inspirerende ‘Streeckgenoten’ en nog heel veel meer.

Talenten
Ook het nieuwe Achterland blijft op zoek naar nieuwe talenten in de muziek-. en theaterwereld. Net als andere jaren blijft het festival iedereen verrassen met de nieuwste muziek. Niet de bands die je overal ziet, maar de bands die je volgend jaar overal ziet. De organisatie heeft bewezen een neus voor nieuw talent te hebben, zo stonden er op eerdere edities bands die later (inter)nationaal doorbraken, onder wie Kovacs, Chef’ Special, Diggy Dex, Sue the Night, Son Mieux en Tape Toy. Dit jaar op het Achterland podium onder meer The Dutch Queen Tribute met Merijn van Haren (van Navarone), De Paloma’s, Smoorverliefd (eerder Toe Maar), Naald & Kraak, meezingen met The Pianohouse en Achterhoeks trots: De Boetners.
Hou de website of de Facebookpagina (festivalachterland) in de gaten voor het allerlaatste nieuws en nieuwe namen van het programma.


festivalachterland.nl

Ook kinderen komen aan hun trekken. Foto: Gewoon Hekman
Gezelligheid op de Bleek. Foto: PR