Maestro Berno Velthausz dirigeert het Hausz-orkest. foto: Marlous Velthausz

Maestro Berno Velthausz dirigeert het Hausz-orkest. foto: Marlous Velthausz

Hausz-orkest geeft Pinksterconcert

’S-HEERENBERG – Op zondag 28 mei, eerste Pinksterdag, geeft het Hausz-orkest een concert op het plein voor de Sint Pancratiuskerk. Iedereen is van harte welkom om vanaf 11.30 uur te komen luisteren naar wat dit familieorkest, met enkele gastspelers, gaat brengen.

door Marlous Velthausz

Het Hausz-orkest was van oorsprong een familieorkest van de familie Velthausz maar is inmiddels aangevuld met muzikale vrienden. Momenteel bestaat het orkest uit 25 leden. Het is opgericht in 1975 ter gelegenheid van de 90ste verjaardag van opa Bernard Velthausz, zodat ze hem een serenade konden brengen. Ze genieten er al bijna 50 jaar van om samen gezellig muziek te kunnen spelen. De oprichters van het orkest, de vier broers, zijn inmiddels al overleden en de derde generatie Velthausz speelt inmiddels volop mee. De meeste zijn rasechte muzikanten. Ze spelen een uitgebreid repertoire van pop- tot Egerländermuziek en van film- tot klassieke muziek. 

Tijdens het concert neemt het Hausz-orkest de bezoeker mee op een muzikale reis met onder ander de Highlights from Grease, Efteling Themes, Böhmische Traum, Het dorp, Atemlos en nog veel meer bekende stukken en liedjes. Het is voor de eerste keer dat er bij het Hausz-orkest live wordt gezongen en wel door zangeres Jet Esman en door zanger Jos Thomassen. 

Het is zeker de moeite waard om eerste Pinksterdag te gaan luisteren en genieten van dit muziekspektakel wat het Hausz-orkest u te bieden heeft. De toegang is gratis.