Het verenigingsgebouw aan de Montferlandsestraat. Foto:Marlous Velthausz
Het verenigingsgebouw aan de Montferlandsestraat. Foto:Marlous Velthausz

Sociëteit De Vriendschap gaat weer fietsen

’S-HEERENBERG – Vereniging Sociëteit de Vriendschap organiseert op maandag 29 mei, 2e Pinksterdag, weer haar jaarlijkse fietstocht in de regio.

door Marlous Velthausz

“Het is geweldig dat er ieder jaar steeds meer mensen mee doen aan de gezellige fietstocht”, vertelt Marco Raayman, uitzetter van de tocht. Hij zal worden geassisteerd door Mattie Blankesteyn, Gerhard Raayman en Jos Polfliet. “Iedereen is welkom en mag mee fietsen. In allerlei groepssamenstellingen kan worden deelgenomen, van een tochtje met het hele gezin tot een duorit met een vriend, vriendin of misschien wel de buurman.” 

Het inschrijfgeld bedraagt voor leden € 5,00 per persoon, inclusief een consumptiebon voor een versnapering onderweg of voor een drankje. Het inschrijfgeld plus bon voor niet-leden bedraagt € 7,50 per persoon. Jongeren onder de 18 jaar fietsen gratis mee.

De start is tussen 13.00 en 13.45 uur vanaf het clubhuis aan de Montferlandsestraat 7. De fietsafstand is ongeveer 20 ontspannende kilometers met minimaal één tussenstop. Bij de stop(s) onderweg worden onder het genot van een versnapering vragen gesteld of moeten er behendigheidsspelletjes worden uitgevoerd. De prijzen die aan deze fietstocht verbonden zijn, worden zo spoedig mogelijk na binnenkomst van de laatste deelnemer uitgereikt door de voorzitter Jos Polfliet.

Na de fietstocht, zo rond 17.00 uur, kun je heerlijke vers gerookte forel met bijlagen eten van de visspecialist van de sociëteit Pieter den Heijer. Als je deze visspecialiteit niet wilt missen, geef je dan op aan de bar van het clubhuis of via de evenementenmail evenementen.societeit@outlook.com. Inschrijven kan tot uiterlijk aanstaande woensdag 24 mei.
Ben je geen viseter, dan hebben ze ook nog een kinder- of dagschotel.