De bekendmaking van het bedrag. Foto: PR

De bekendmaking van het bedrag. Foto: PR

Sponsorloop OBS 't Montferland; 7238,25 euro voor KWF

'S-HEERENBERG - Op maandag 8 mei hebben de leerlingen van basisschool OBS ’t Montferland in ’s-Heerenberg een sponsorloop gehouden. Hiermee hebben zij geld ingezameld voor onderzoek naar kanker. 

De leerlingen renden rondjes om de school en werden daarbij aangemoedigd door hun schoolgenoten en familieleden. Dankzij de grote inzet van de leerlingen en de gulle bijdrage van hun sponsoren is een bedrag van € 7238,25 euro opgehaald. 

Het bedrag is op 25 mei jl. symbolisch overhandigd aan Marlies Peijenburg, lerares aan OBS ’t Montferland. Zij reist met haar partner Ursula en haar zoon Thomas af naar Frankrijk waar zij op 1 juni 2023 meedoen aan de Alpe d’HuZes.

Alpe d’HuZes voor het KWF

De 16e editie van het goede doelen event Alpe d’HuZes start op 1 juni al om 4 uur in de ochtend. Dan trotseren de 5000 deelnemers lopend of per fiets de beruchte berg met 21 haarspeldbochten. Sommigen wel 6 keer. Het geld dat hierbij wordt ingezameld is bestemd voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. De zware klim is 13,2 kilometer lang en staat symbool voor de zware strijd die mensen met kanker moeten leveren. ‘Opgeven is geen optie’ is het motto van het event.

Thomas beklimt per voet twee keer de Alpe d’Huez. Marlies en Ursula pakken een tandem. Hun fiets valt op, omdat het vol staat met namen. Dit zijn de namen van mensen die ziek zijn, mensen die genezen zijn, maar ook mensen die aan kanker zijn overleden. “Zo slepen we iedereen mee de berg op.” vertelt Ursula.

“Zo slepen we iedereen mee de berg op.”


Marlies, Ursula en Thomas zijn overweldigd door de hoge opbrengst van de sponsorloop. Mede door de grote donatie van de leerlingen van het OBS ’t Montferland hebben zij inmiddels meer dan 14.000 euro aan sponsorgeld binnengehaald voor KWF.