Frits van Eldik:
Frits van Eldik: "Ik heb het geluk sinds 1991 met de familie Verstappen te mogen werken. Eerst Jos en later met zijn zoon Max verstappen." Foto: Frits van Eldik

Grand Prix in Het Musiater

ZEVENAAR -  Formule 1 liefhebbers opgelet! Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert in samenwerking met de bekende sportfotograaf Frits van Eldik op vrijdag 18 augustus een lezing met als thema “Grand Prix”. Deze lezing vindt plaats in Het Musiater in Zevenaar.

De afgelopen 30 jaar heeft Frits verschillende soorten motorsporten gefotografeerd zoals ruim 450 Grands Prix Formule 1, de 24 Uur van Le Mans, MotoGP en "al het andere dat snel beweegt.” In een boeiende lezing neemt Frits het publiek mee in zijn jarenlange carrière als sportfotograaf. Met behulp van fantastische beelden en anekdotes brengt hij de racesport in beeld, zoals je nog nooit eerder hebt gezien. Frits van Eldik deed nagenoeg alle races met Jos Verstappen sinds zijn debuut in de Formule Opel in 1992. Hij noemt het zelf zijn geluk dat Verstappen in 1997 een zoon kreeg met de naam Max. Hij maakte de eerste foto's in de eerste week na de geboorte en bleef Max tegen het lijf lopen. Beelden die nu uniek zijn in het archief aangezien diezelfde Max Verstappen inmiddels tweevoudig wereldkampioen Formule 1 is. De lezing is op vrijdagavond 18 augustus in Het Musiater in Zevenaar. De aanvang is om 20.00 uur. Entree is tien euro. Kaaten bestellen kan via:


liemerskunstwerk.nl