Petra Elfrink (l) en Elly van der Meijden van Het Wehls Gemengd Koor. Foto: Roel Kleinpenning

Petra Elfrink (l) en Elly van der Meijden van Het Wehls Gemengd Koor. Foto: Roel Kleinpenning

foto Roel Kleinpenning

Midzomeravond-concert met Wehls Gemengd Koor

Een mooi Wehls onderonsje

WEHL – Het Wehls Gemengd Koor (WGK) is eindelijk in de gelegenheid zich weer te presenteren aan het grote publiek. Het koor, dat in 2020 vijftig jaar bestond, maar dat jubileum vanwege corona niet kon vieren, pakt nu groots uit. Zondagavond 11 juni wordt een ‘Midzomeravond-concert’ gegeven in Het Raadhuis, Raadhuisplein 1 in Wehl.

Door Walter Hobelman

Voorzitter van de jubileumcommissie Elly van der Meijden en secretaris van bestuur Petra Elfrink zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. “Ons koor is niet supergroot en daarom hebben we bedacht om van dit midzomerconcert een project te maken. Een oproep in deze krant en op social media leverde veertien mensen op die mee willen doen met dit concert, waarvan er negen dames en heren zijn overgebleven. We hopen natuurlijk dat ze ook na 11 juni bij ons blijven zingen”, vertelt Elly. “Zingen is een mooie hobby en ons koor is een echt gezelligheidskoor waar de onderlinge band erg sterk is”, voegt Elfrink toe. Volgens haar is dat ook de reden dat het koor al vijftig jaar in het Wehlse dorpsleven een plaats heeft. “De repetities bij ons zijn gezellig, maar er wordt ook hard gewerkt om goed voor de dag te komen. Een aantal leden is al heel erg lang lid en de loyaliteit, ook buiten dekooravonden om is groot.”
Op het repertoire van het WGK staan ‘lichte en luchtige’nummers waarbij zowel de ‘pop’ als de meer ’klassieke’ kant vertegenwoordigd zijn. “Dat is ook het geval bij het Midzomeravond-concert”, verklapt Petra.

Op het programma staan dan onder andere een medley van nummers uit musicals die door Andrew Lloyd Webber zijn geschreven, maar ook songs uit bijvoorbeeld de Lion King worden ten gehore gebracht. Verder staan nummers van Boudewijn de Groot, Bruce Springsteen en Ed Sheeran op het programma. Het koor staat onder leiding van Miriam Versteegen en wordt op piano begeleid door Yvonne Beeftink, die jaren lang de vaste pianiste van het koor was. Muzikale medewerking wordt verder verleend door Marinus en Monique van Uum en de presentatie is in handen van Bennie Vonk. “Echt een mooi Wehls onderonsje dus”, zegt Van der Meijden
“Dit concert is ons eerste echte concert na corona. We hebben al wel weer gezongen zo hier en daar maar dit Midzomeravond-concert is wel iets waar we als koor en dirigent erg naartoe leven”, zegt Elfrink.

"Dit Midzomeravond-concert is wel iets waar we als koor en dirigent erg naartoe leven"

Het concert begint om 19:30 uur en de zaal is vanaf 19:00 uur open. De entree is gratis en een vrije gift na afloop is welkom. Na afloop kan er nog worden nagepraat onder het genot van een (soft-)drankje. Er kan die avond alleen maar contant worden betaald voor zowel de vrije gift als de consumpties.
Het volgende doel voor het koor is iets ‘groots' organiseren in 2025, als het koor vijfenvijftig jaar bestaat.