Nieuw-Dijk was even Friesland met 37ste Elfstratentocht

Maatschappij Nieuw-Dijk

NIEUW-DIJK - Ondanks het slechte weer is de 37ste editie van de Elfstratentocht van Nieuw-Dijk een groot succes geworden. Meer dan tachtig kinderen gingen op rolschaatsen of skeelers het dorp rond.

Door een goede samenwerking met de gemeente Montferland en de steun van een aantal lokale bedrijven en de vele vrijwilligers uit Nieuw-Dijk was het dorp op zondag 24 maart omgetoverd in ‘de provincie Friesland’. De straten kregen de namen van de elf Friese steden.
Om 10.30 uur klonk onder grote belangstelling het startschot. Er waren twee verschillende routes. De ene telde met twee rondjes in totaal 4,5 km. De andere was 8 km lang, af te leggen in vier rondjes. Natuurlijk moest er op meerdere plaatsen weer ‘gekluund’ wordenDe muzikale steun werd verzorgd door muziekvereniging DES.
Onderweg waren elf controleposten opgesteld, waar de kinderen een stempel op hun deelnemerskaart kregen. Waren alle rondjes gereden en alle elf stempels verzameld, dan kreeg iedere deelnemer bij terugkomst in de ‘Frieslandhal’ (Dorpshuis De Meikever) een mooie elfstratentochtmedaille.
Extra trekpleister was dit jaar een groot schuimkanon. Het plezier straalde af van alle kinderen en de lach op hun gezichtjes was gigantisch.