Alle nieuwe inwoners onder het spandoek in de straat. Foto: Freddy van Dijken
Alle nieuwe inwoners onder het spandoek in de straat. Foto: Freddy van Dijken Freddy van Dijken

Veel nieuwe buren verwelkomd in de Constantinusstraat in Stokkum

Maatschappij

STOKKUM - Burendag, zaterdag 24 september, was de gelegenheid om alle nieuwe bewoners aan de Constantinusstraat in Stokkum welkom te heten. Maar liefst acht nieuwe huishoudens zijn er in de afgelopen maanden komen wonen. Naast de zes nieuwbouwwoningen op de plek van de voormalige lagere school, zijn er recent twee huizen in de straat verkocht en wonen ook daar inmiddels nieuwe mensen.

Buurtbewoner Jan Lensing sprak de nieuwe bewoners toe op Burendag en had een verassing voor de nieuwelingen. Een spandoek met alle namen van de nieuwe bewoners boven de straat werd onthuld. Het is wel bijzonder dat 8 van de 15 huizen in de straat nu bewoond worden door nieuwelingen.

Daarna kregen de buurtverbinders van MijnStokkum, Ron Hagemeijer, Aranka Kuster en Freddy van Dijken, de gelegenheid om alle nieuwe bewoners welkom te heten. Iedereen kreeg een welkomstpakket vol met lekkere lokale producten uitgereikt, maar ook een bingokaart van het Oranjefonds. Met de bingokaart kan iedereen elkaar nog beter kan leren kennen. Dus ze kunnen op zoek naar de persoon die ‘gereedschap uitleent aan de buurt’ of ‘plantjes water geeft tijdens de vakantie’.

Daarna ging de hele straat een welkomstborrel drinken met zelf meegebrachte hapjes. Het gaf de gelegenheid om elkaar beter te leren kennen. In de nieuwbouwwoningen zijn voornamelijk mensen komen wonen, die al een binding hadden met Stokkum. Twee jonge stellen hebben hun roots in Stokkum, hun ouders wonen ‘om de hoek’. Zij hadden nu eindelijk de kans iets betaalbaars te kopen in Stokkum.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant