De 13-jarige Eva Sophie Barkhuysen uit 's Heerenberg tijdens haar optreden Kek festival Zeddam. Foto: Roel Kleinpenning
De 13-jarige Eva Sophie Barkhuysen uit 's Heerenberg tijdens haar optreden Kek festival Zeddam. Foto: Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

KEK festival verrast menig bezoeker

Algemeen

ZEDDAM - Velen wisten zondag de weg te vinden naar het Kek Festival in Zeddam. Menig bezoeker was verrast door het fraaie festivalterrein, de gemoedelijke sfeer en het aanbod van ‘kekke’ en regionale producten. Op het terrein stonden meer dan veertig standhouders en werd er een afwisselend muziekprogramma gepresenteerd.

Zaterdagavond werd op een sfeervol aangekleed festivalterrein afgetrapt met een muzikaal ‘foodtruck’ diner. Het duo ‘Kunst mét’ zorgde voor het ‘muzikale sausje’ tijdens het diner. 

Zondag gingen de poorten open en konden bezoekers onder andere genieten van (buiten-)kunst, en regionale en ambachtelijke producten. Alleen het terrein was al de moeite waard om een kijkje te komen nemen. 

Op verschillende podia, verspreid over het terrein, vonden voornamelijk akoestische optredens plaats. Zo konden bezoekers genieten van de serene klanken van harpiste Judith Baakman. Op het hoofdpodium verraste de formatie Rubiamorena met een mix van originele (latin)popmuziek, soul en funk. Maar ook jong talent stond op het podium. Eva Sophie Barkhuysen speelde eigen nummers en covers en singer-Songwriter Timo van de Sande, bracht rustige ballads en akoestische tokkel liedjes. Bezoekers werden geraakt door de muziek van Merel Geerdink, winnaar publieksprijs Amphion Open 2022. De jonge band Mind the Blimp maakt deel uit van de hard- en bluesrock scene en knalde van het podium met eigen nummers afgewisseld met covers.

Ook aan theater ontbrak het niet. Jeugdige bezoekers konden genieten van natuur- en verteltheater De Groene Wereld. Marck Hofmeester en Mascha Mulder brachten interactief theater. Samen met kinderen werd een verhaal met verschillende percussie instrumenten, trommels en dans ondersteund. In het ‘taxusbos’ kon iedereen meedoen met wild breien en in de wildtuin was een mooi avontuurlijk Blotevoeten pad te bezoeken.

Menigeen genoot van lekkere regionale producten, zoals de streekbiertjes en wijnen, ambachtelijk gebakken brood, verse koffie en nog meer lokale lekkernijen. “Wat een verrassend festival in een bijzondere omgeving. Er is muziek, een diversiteit aan standhouders en volop aanbod van regionale producten. En bovenal is de sfeer gemoedelijk en vriendelijk”, aldus bezoekster Thea uit Deventer. 

Met akoestische luisterliedjes, swingende dansmuziek en stevige rocknummers werd het festival afgesloten door de tweemansformatie “Kunst mét”. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant