Fragment uit de film. Foto: PR
Fragment uit de film. Foto: PR PR

Oscarnominatie te zien in Barghse Huus

Cultuur

‘s-HEERENBERG - The Man Who Sold His Skin is de nieuwe film van de Tunesische filmmaker Kaouther Ben Hania. De film wordt gedragen door Yahya Mahayni als Sam die zich laat inpalmen door een verraderlijke Monica Bellucci als PA van kunstenaar Godefroi. 

‘Een prachtig, origineel verhaal over waardigheid, liefde en de ware aard van vrijheid’. Sam Ali wordt van zijn grote liefde gescheiden en ontvlucht Syrië. Hij ontmoet de beroemde en provocerende kunstenaar Jeffrey Godefroi, die van ongebruikelijke objecten waardevolle kunst maakt. Hij biedt Sam de mogelijkheid naar Europa te kunnen reizen door zijn rug beschikbaar te stellen. Sam groeit uit tot een levend kunstwerk dat miljoenen waard is op de kunstmarkt. De vrijheid die hij dacht te vinden, blijkt schijn. Kan hij aan zijn eigen lichaam ontsnappen?
The Man Who Sold His Skin werd genomineerd voor Beste Buitenlandse Film bij de Oscars en was de openingsfilm van het Movies that Matter Festival. Mahayni won op het filmfestival van Venetië de award voor Beste Acteur in het Orizzonti programma. De film is los geïnspireerd op een origineel kunstwerk van Wim Delvoye.
Het Barghse Huus vertoont The Man Who Sold His Skin op donderdag 2 en dinsdag 9 december om 13.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via de website.


www.barghsehuus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant