Langs de IJssel.
Langs de IJssel. PicasaPR

Schilderexpositie in Rosmolen

Cultuur

ZEDDAM - Werkzaam in diverse soorten onderwijs, oner meer als docent tekenen en handenarbeid en ook later als onderwijskundige en docent gedragswetenschappen, was Bert Verburgh steeds geïnteresseerd in kunst. Ruim dertig jaar geleden is hij zich geheel gaan toeleggen op de schilderkunst.

In de afgelopen jaren zijn er zo’n 60 exposities geweest, zowel groeps- als solo-exposities, in onder andere Sneek, Steenwijk, Borculo, Vlaardingen, Assen, Middelburg, Brielle, Buren, Edam en Oostende.
De schilderijen van Bert Verburgh zijn gemaakt in acrylverf met zijn vele mogelijkheden en toepassingen. Behalve met de kwast maakt hij ook gebruik van spatels, stokjes, en alles waarmee je in verf kunt krassen.
Inspiratie vindt Bert in zijn woonomgeving (Friesland) en tijdens reizen: landschappen, stads- en dorpsgezichten, bloemen, wolkenluchten en zeilschepen. Ook zijn er abstracte kleurrijke werken, die vooral het plezier in vormen en kleuren laten zien.
Wie het werk in een stroming wil onderbrengen: de term expressionisme komt het meest in aanmerking: kleurig, veel eigen opvattingen, soms weglating van details en soms toevoegingen.
Omdat er de afgelopen twee jaren door corona weinig gelegenheid was om te exposeren, is de voorraad schilderijen (te) groot. Daarom kunnen geïnteresseerden een schilderij aanschaffen tegen de prijs die men er voor over heeft.
Vanaf 25 mei tot en met 6 juni is de schilder van 11.00 tot 17.00 uur bij de expositie aanwezig op het adres Bovendorpsstraat 21 in Zeddam. Voor meer informatie: www.atelierkubus.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant