Miemie Putman, Hanneke Welling en Sandy van Maanen tijdens de fotoshoot. Foto: Dies Goorman

Miemie Putman, Hanneke Welling en Sandy van Maanen tijdens de fotoshoot. Foto: Dies Goorman

Coronahelden in zonnetje gezet

XInterviews & Achtergrond

DIDAM - Een paar Montferlandse ondernemers hebben ervoor gezorgd dat drie dames die in coronatijd de handen uit de mouwen staken voor een ander, een heerlijke verwendag kregen. Met een make-over en een fotoshoot bij Kasteel Bergh werden zij nou eens in het zonnetje gezet.

Door Karin van der Velden

“Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, het kwam nooit eerder op mijn pad. De ontvangst bij Marion en Marscha was al super. We kregen koffie met gebak en werden feestelijk gekapt en opgemaakt”, vertelt Miemie Putman. Miemie werd opgegeven door haar kleindochter Lisa omdat ze jarenlang mantelzorger was voor haar inmiddels overleden man. In coronatijd heeft Miemie steeds opgepast op haar kleinkinderen, Lisa (11) en Daniël (6): “Alleen als de kinderen verkouden waren, bleef ik thuis.” Omdat Miemie kwam oppassen, kon haar schoondochter blijven werken: “Zij werkt in de zorg, met vaak onregelmatige diensten. Als ik niet had kunnen oppassen, was het werken voor haar een stuk moeilijker geworden.” 

Dat doe je toch gewoon?
Willeke van Aken van Hulp in Gelderland is een van de initiatiefnemers van deze verwendag. Als vrijwilliger zet zij zich in voor mantelzorgers: “Het lijkt zo vanzelfsprekend om de zorg voor je naasten op je te nemen. Dat doe je toch gewoon? Maar het is vaak loodzwaar en mantelzorgers vergeten nog weleens om ook voor zichzelf te zorgen.”

Nadat de dames bij Hairfashion Marion gekapt en opgemaakt waren en een nagelbehandeling hadden gehad bij Marscha van Nagelsalon Mongles, kregen ze een galajurk aan van Kruitwagen Kledingverhuur. Daarna ging het gezelschap naar Kasteel Bergh voor een fotoshoot. Bij Dies Goorman van Fotostudio Montferland mogen ze elk een foto uitzoeken.

“De fotoshoot was ook heel leuk, lekker met een glaasje prosecco erbij. We hebben het gezellig gehad en erg gelachen”, vertelt Sandy van Maanen. Zij werd opgegeven door vriendin Monique Braam: “Monique gunde het mij. Ik heb de zorg gehad voor mijn schoonouders, die dit jaar vrij snel achter elkaar zijn overleden. Het was een hele leuke dag. We zijn heel erg verwend.”

Reguliere zorg
Hanneke Welling werd door haar collega Ilse Willemsen opgegeven: “Ze vindt dat ik op het werk mijn nek durf uit te steken en dat ik veel voor anderen doe. Ik was aangenaam verrast daardoor.” Hanneke werkt als verpleegkundige bij Bergman Clinics. “Die kliniek is er voor iedereen, dat is nog weleens een misverstand. Mensen kennen Bergman vooral van plastische chirurgie, maar wij hebben heel veel specialisaties. Nu mensen minder in de reguliere ziekenhuizen terecht kunnen, komen ze vaker bij ons voor operaties aan knieën, heupen en schouders. Bergman heeft ook oogklinieken en klinieken voor huid en vaten. Het maakt m’n werk heel leuk en ik vind het superfijn dat wij nu nog zoveel mensen kunnen helpen. Zelfs mensen uit Groningen en Friesland komen naar Arnhem. Het is in deze tijd extra druk, omdat we heel erg ons best doen om de wachttijd niet te laten oplopen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant