Het oorlogsmonument in Lengel. Foto: PR

Het oorlogsmonument in Lengel. Foto: PR

Dodenherdenking in Lengel

Maatschappij

LENGEL - Op donderdag 4 mei wordt in Lengel de dodenherdenking gehouden bij het oorlogsmonument aan de Antoniusstraat, ter herinnering aan de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de Nederlanders die zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesoperaties na de Tweede Wereldoorlog. Voorafgaand aan de herdenking is er een stille tocht vanaf Het Bosman Huus.

Vanaf 18 uur mogen de vlaggen halfstok worden gehangen. Om 19.20 uur verzamelen de deelnemers aan de stille tocht zich bij het Bosman Huus. Van hieruit vertrekt de schutterij Sint Antonius voor een stille rondgang door de straten van het dorpsgemeenschap richting oorlogsmonument. De overige aanwezigen beginnen om 19.35 uur aan de stille tocht.

Om 19.58 uur klinkt het taptoe-signaal bij het herdenkingsmonument. Na de twee minuten stilte vanaf 20 uur wordt het Wilhelmus gespeeld. Er wordt gesproken namens de gezamelijke verenigingen van Lengel en door een afgevaardigde van het pastorale team van de Heilige Gabriel parochie. Door de jeugd worden enkele gedichten voorgelezen.
De kranslegging geschiedt door twee afgevaardigden van de Lengelse bevolking, waarna de overige aanwezigen bloemen kunnen leggen. De herdenking wordt besloten met een dankwoord.

Na afloop van de dodenherdenking is er voor de deelnemers aan de stille tocht in Het Dorpshuus een kopje koffie/thee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant