Vlnr: Patrick de Koeijer, Politie, Harry de Vries, Burgermeester gemeente Montferland en dhr. Arjan ter Bogt, directeur-bestuurder Plavei. Foto: PR

Vlnr: Patrick de Koeijer, Politie, Harry de Vries, Burgermeester gemeente Montferland en dhr. Arjan ter Bogt, directeur-bestuurder Plavei. Foto: PR

Plavei, gemeente en politie slaan handen ineen tegen woonoverlast

Maatschappij

MONTFERLAND - Plavei, de gemeente Montferland en de politie hebben samen een belangrijke stap gezet in de aanpak van ernstige woonoverlast. Na intensieve afstemming (en al jarenlange samenwerking) is op dinsdag 16 april een convenant ondertekend, dat als doel heeft om samen nog effectiever op te treden tegen complexe situaties van woonoverlast. 

Met het convenant wordt een zorgvuldige gegevensuitwisseling tussen de samenwerkingspartners gewaarborgd. De samenwerking bij het behandelen van complexe casuïstiek kan niet zonder het uitwisselen van persoonsgegevens. In het convenant is vastgelegd dat het is toegestaan informatie te delen die noodzakelijk is voor de aanpak van de (ernstige) woonoverlast in de betreffende casus.

De wijze van aanpakken van woonoverlast is afhankelijk van de verschillende fases waarin de overlast zich kan bevinden. Bij complexe en ernstige woonoverlast is een integrale aanpak van groot belang. Door de nauwere samenwerking tussen Plavei, de gemeente en de politie kunnen we effectiever optreden tegen woonoverlast en deze zo snel mogelijk proberen te stoppen. “Interventies zijn zichtbaar, merkbaar en herkenbaar voor melders en veroorzakers van (ernstige) woonoverlast. Zo zorgen we voor een leefbaardere en veiligere woonomgeving voor alle bewoners.”

Woonoverlast vormt een veelvoorkomend en aanhoudend probleem. Voorbeelden zijn lawaai, fysieke verwaarlozing, vervuiling, intimiderend gedrag, en drugsoverlast. Woonoverlast heeft grote gevolgen voor omwonenden. Zij ervaren veel stress en spanning door de overlast. Woonoverlast kan lijden tot psychische en/of lichamelijke problemen. “Om de woonoverlast goed aan te kunnen pakken, hebben we met dit convenant een goede basis gelegd voor een intensieve samenwerking en optimale aanpak.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant