Herdenken. Foto: Pexels
Herdenken. Foto: Pexels

Dodenherdenking in ’s-Heerenberg en Stokkum plus inhalen Vrijheidsvuur in ’s-Heerenberg

Maatschappij

STOKKUM/’S-HEERENBERG - Stichting Herdenken Bevrijding Bergh nodigt de inwoners van ’s-Heerenberg en Stokkum uit om deel te nemen aan de dodenherdenking op donderdag4 mei 2024.

De herdenking begint om 19.00 uur in de Pancratiuskerk. De nieuwe Kinderburgemeester Maud Engelbarts zal, kort na haar benoeming, als eerste het woord tot de aanwezigen richten op deze Dodenherdenking, daarna zal Wethouder Gerard Nijland namens de gemeente Montferland een overdenking houden.Tevens zal pastoor Oortman als vertegenwoordiger namens de gezamenlijke kerken het woord voeren. 

Kinderen uit groep 6 of 7 van de Mariabasisschool, de Openbare Basisschool ‘t Montferlanden de Galamaschool zullen enkele gedichten voordragen. Na de herdenkingsbijeenkomstin de kerk zal om 19.47uur de stille tocht, voorafgegaan door harmonie Crescendo, naar monument de Goede Herder aan de Oude Doetinchemseweg plaats vinden.Om 20.00 uur wordt na het blazen van de Taptoe 2 minuten stilte gehouden.
Aansluitend zullenwethouder Nijland,namens de gemeente Montferland, Pastoor Oortman, namens de gezamenlijke kerken en de kinderen van de Galamaschool en kinderen van OBS ’t Montferland bloemen leggen bij het monument. Aangevuld met bloemen van de schoolkinderen.Harmonie Crescendo zal de plechtigheid afsluiten met het Wilhelmus. Het St. Antoniusgilde en het St Oswaldus Gilde zullenook weer aanwezig zijn bij het monument de Goede Herder om de gevallenen te eren.Voorafgaand aan de stille tocht zijn er bloemen gelegd door de organisatie bij de stolpersteine aan de Molenstraat (hoek Kellenstraat), in de Hofstraat en bij de Canadese 25 Pounder op de Bleek.Daarna is iedereen welkom om bij café de Snor onder het genot van een kopje koffie of thee nog even na te praten.

Op 5 mei zal rond 11.00 uur het Vrijheidsvuur vanuit Wageningen aankomen in ’s-Heerenberg en zal het Vrijheidsvuur aan burgemeester de Vries worden aangeboden die de nieuwe Vuurschaal voor de Pancratiuskerk zal ontsteken. 

Voor de aanwezigen zal daar gratis Vrijheidssoep worden geserveerd op het terras van zalencentrum de Gracht. De lopers zullen rond 12.15 uur hun weg vanaf de Pancratiuskerk vervolgen om het Vrijheidsvuur door te brengen naar Emmerich.’s-Avonds zal in de Pancratiuskerk een Vrijheidsconcert worden gehouden m.m.v. Harmonie Crescendo, de Barghse jonges en Patricia & Friends. Dit concert start om 19.30 uur en de toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant