FF Uutblaoze. Foto: Eigen foto

FF Uutblaoze. Foto: Eigen foto

Vier dweilorkesten blazen uit van carnaval

Muziek

‘Treûtfestijn’ FF Uutblaoze in ‘s-Heerenberg op weg naar traditie

‘s-HEERENBERG - ‘FF uutblaoze’, het ‘treûtfestijn’ op zondag 10 maart in Kultuurhuus Heitkamp met deelname van de vier ‘s-Heerenbergse dweilorkesten, lijkt uit te groeien tot een nieuwe carnavalstraditie. Carnavalsvereniging d’Olde Waskupen grijpt het evenement aan om alle prijzen, van de optochten tot het straat-versieren uit te reiken.

De eerste editie van FF Uutblaoze werd vorig jaar een doorslaand succes. Het effe uutblaoze wordt letterlijk genomen door de dweilorkesten die aan deze ‘after-carnaval’-middag deelnemen. Nog één keer spelen de orkesten in de passende entourage van Heitkamp nummers uit het brede carnavalsrepertoire. De muzikanten spelen voor en met elkaar en vooral ook voor het publiek. Voor d’Olde Waskupen reden om aan te haken bij het evenement in Heitkamp en van de prijsuitreikingen aan de wagenbouwers, de diverse groepen, individuele creaties in de optochten en de beste straatversierders een feestje te maken.

De ‘s-Heerenbergse dweilorkesten De Kangoeroes, De Wiksbössels, Tied Zat en het Hauszorkès zorgen voor een fijne muzikale middag waarop ‘gesjoenkeld’ en gehost kan worden. De blaasorkesten nemen elk een set van een half uur voor hun rekening. FF Uutblaoze wordt afgesloten met twee nummers die gezamenlijk door de naar schatting tachtig muzikanten worden gespeeld

De presentatie van de middag is in handen van Sjaak Böhmer senior. Het Kultuurhuus is zondagmiddag vanaf 13.00 uur geopend, het treûtfestijn begint om 13.45 uur. De toegang is gratis. Meer informatie op de website.


https://kultuurhuusheitkamp.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant