Het O.N.K. voor het concert in Kalkar, oktober 2022. Foto: Bert Hobelman

Het O.N.K. voor het concert in Kalkar, oktober 2022. Foto: Bert Hobelman

Passieconcert door het Oost-Nederlands Kamerkoor

Muziek

HENGELO/’S-HEERENBERG - Wie zich een avond ademloos wil laten meeslepen door krachtige, betoverende en troostende muziek, zal zeker niet teleurgesteld worden tijdens de passieconcerten van het Oost-Nederlands Kamerkoor onder leiding van Rob Vermeulen. Het eerste concert vindt plaats op zaterdag 16 maart om 20.00 uur in de Remigiuskerk te Hengelo Gld. De deur is geopend vanaf 19.30 uur. Het concert wordt herhaald op zondag 17 maart om 15.00 uur in de Pancratiuskerk te ’s Heerenberg.

Het koor bestaat uit ongeveer dertig leden. Naast hun wekelijkse repetities wordt drie maal per jaar een programma samengesteld waarmee enkele uitvoeringen gegeven worden in binnen- en buitenland. De kans om dit unieke koor zo dicht bij huis te horen zingen is dus beperkt.
Het is een programma dat geheel past in de tijd voorafgaand aan Pasen. Er worden werken uitgevoerd van de componisten Handl, Rachmaninov, Gretchanínov, Poulenc, Bortniansky en Chesnokov die met prachtige composities het lijdensverhaal vertellen.

Vanaf het jaar nul tot aan de dag van vandaag zijn er moedige mensen die het in hun eentje opnemen tegen een onderdrukkend systeem, dat heel de samenleving beheerst. Ze moeten dat veelal bekopen met gevangenschap, marteling, lijden en dood. Dat zij niet van opgeven wilden weten, is van grote waarde.
Het Oost-Nederlands Kamerkoor zingt erover met de ‘Quatre Motets pour un temps de pénitence’ van Francis Poulenc, waarin het lijden van Christus in muzikaal gewaagde akkoorden wordt uitgetekend: de angst, de ontrouw van de menigte, het verraad, de volstrekte eenzaamheid, tot aan de bittere dood aan het kruis.

Kaarten voor het concert in Hengelo zijn, a 17,50 euro verkrijgbaar via de website van de Vrienden van de Remigiuskerk en aan de kassa, maar op is op.


oostnederlandskamerkoor.nl

www.vriendenvandehengeloseremigiuskerk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant