Aniek bij de wensboom. Eigen foto
Aniek bij de wensboom. Eigen foto

Studenten HAN zetten zich in voor een levendiger ‘s-Heerenberg

Onderwijs

‘S-HEERENBERG - Aniek en Harm, vierdejaars studenten Communicatie aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, hebben in het kader van hun afstudeerproject een ambitieuze bewustwordingscampagne gelanceerd om verandering te brengen in grijze industrieterreinen, met specifieke aandacht voor het terrein in ’s-Heerenberg.

Met als doel het sombere grijze industrieterrein om te toveren tot een levendige en vriendelijke (werk)omgeving, richten zij zich op het creëren van meer groen op het terrein. Het streven is niet alleen esthetisch, maar ook gericht op het bevorderen van een gezondere werkomgeving voor de medewerkers. Ze willen dan ook graag bedrijven aansporen te investeren in meer groen op hun eigen terrein. 

Om bedrijven die reeds bijdragen aan een groenere omgeving te waarderen, hebben de studenten complimenten ‘opgehangen’ in de vorm van flyers met vriendelijke woorden en een link naar hun petitie die het groene doel ondersteunt. Deze petitie heeft inmiddels de steun van veel medewerkers op het industrieterrein. Recentelijk bezochten de studenten opnieuw het industrieterrein in ‘s Heerenberg. Daar hebben zij de werknemers gevraagd naar hun ultieme groenwens, variërend van groene binnentuinen tot een natuurlijke omgeving voor insecten en vogels. Deze wensen werden vervolgens opgehangen in een speciale kerstboom, symbool voor de gezamenlijke ambitie van de medewerkers.

Als kers op de taart hebben de twee de groene wensenboom overhandigd aan John van Schriek, lid van de gemeenteraad van Montferland. John van Schriek reageerde enthousiast op het initiatief en heeft toegezegd het idee te agenderen in de gemeenteraad. De groene wensen van tientallen werknemers zullen hierbij als krachtig argument dienen.

Aniek en Harm hopen met hun project niet alleen het industrieterrein in ‘s-Heerenberg te transformeren, maar ook als inspiratie te dienen voor soortgelijke initiatieven elders. De bewustwordingscampagne en petitie blijven openstaan voor steun van zowel bedrijven als andere belanghebbende die geloven in de kracht van groen in de werkomgeving.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant