Het team van Ruimzicht in Zeddam. Foto: PR
Het team van Ruimzicht in Zeddam. Foto: PR

Ruimzicht genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2024

Onderwijs

ZEDDAM - Hotel-restaurant Ruimzicht uit Zeddam heeft één van de tien nominaties in de wacht gesleept voor beste leerbedrijf voor mbo-studenten in de sector Voedsel, Groen, Gastvrijheid. Dat werd op 16 februari bekendgemaakt door SBB, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Verrassing
Hotel-Restaurant Ruimzicht leidt sinds 2002 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Mede-eigenaar Lynn Geerdink is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons de praktijk leren omdat wij heel graag onderdeel zijn van hun ervaring. Wij vinden het heel belangrijk om samen met een student te kijken naar zijn of haar kwaliteiten en samen te ontdekken hoe wij deze samen verder kunnen ontwikkelen. In de horeca ervaren wij de afgelopen twee jaar een personeelstekort. Wij vinden opleiden daarom juist nu extreem belangrijk. Graag laten wij studenten zien hoe geweldig ons vak is. Zo helpen wij graag de horeca weer opnieuw populair te maken onder de jeugd.”

Gala
Op maandag 13 mei is het Uitblinkersgala van MBO Raad en SBB. Daar kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Tevens worden tijdens dat evenement ook de winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.
Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor de mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij een aanzienlijk deel van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant