Beeld social media: PR

Beeld social media: PR

Oranje vlag bij gemeentehuis wappert vanwege campagne Orange the World

Politiek

DIDAM - Gemeente Montferland is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes en sluit zich aan bij de internationale campagne van de Verenigde Naties, Orange the World. Daarom wappert de Orange the World vlag bij het gemeentehuis.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat 45 procent van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne duurt tot 10 december, en de tussenliggende dagen zijn de wereldwijde ‘16 Dagen van Actie tegen Geweld tegen Vrouwen’.

In 2023 is het thema van de campagne in Nederland: ‘Veilig, overal en altijd’. Ook online is er sprake van geweld. Daarom wordt er tijdens de Orange the World-week op zowel het Liemers College als op Symbion College een passende activiteit verzorgd. Deze activiteit is in de vorm van een escape room, in samenwerking met WIS-educatie. Het thema is Shame-Sexting; het ongewild verspreiden van seksueel getinte beelden.

Tijdens de campagne wordt iedereen uitgenodigd om onderdeel van de oplossing te worden als medestander in de strijd tegen geweld. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op de website. Hiermee geeft de ondertekenaar aan zich te willen inzetten om geweld tegen vrouwen en meisjes te bestrijden. Ook de Barghse Jonges zijn medestander en zetten zich in tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.


orangetheworld.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant