Geert-Jan en Debby dragen op 1 juli de winkel over aan Arjen, Mario en Henk. Foto: Karin van der Velden

Geert-Jan en Debby dragen op 1 juli de winkel over aan Arjen, Mario en Henk. Foto: Karin van der Velden

Debby's Diervoeders wordt Buddy's Place

DIDAM - Na 25 jaar verkopen Debby en Geert-Jan Schlief hun dierenwinkel in de Spoorstraat. De nieuwe eigenaren zijn in Didam geen nieuwe gezichten. Mario Besselink, Henk Bomer en Arjen Ruikes van Buddy's Place zullen Debby's Diervoeders per 1 juli overnemen.

Door Karin van der Velden

De naam wordt anders en Debby is niet meer het vertrouwde gezicht in de winkel. Verder verandert er weinig. De medewerkers blijven, Gaby is er zelfs bijgekomen. Daar is iedereen blij mee. Debby: "We weten dat we onze klanten en medewerkers in goede handen achterlaten. Sommigen komen hier al 25 jaar. Een meisje dat hier ooit met haar cavia in de kinderwagen liep, komt hier nu met haar baby."

Debby was net 19 toen op 1 november 1997 de winkel opende. De toen 27-jarige Geert-Jan hielp mee, maar werkte daarnaast nog in loondienst. Voor Debby ging een droom in vervulling: "Uiteindelijk bleek ik de combinatie van werken met mensen en dieren het leukst te vinden." De winkel werd meerdere malen verbouwd. De meest ingrijpende verbouwing was in 2002, nadat het klantenbestand van diervoederhandel Koenders werd overgenomen. Geert-Jan ging er toen fulltime werken, vooral achter de schermen.

De grootste verandering in al die tijd is dat honden en katten nog meer gezinsleden zijn geworden. "In de beginjaren kocht ik oranje sjaaltjes voor de hond, dat werd toen in Didam besproken als gekkigheid", vertelt Debby. "Konijnenhokken zijn groter en een roodwangschildpadje in een plastic bakje met eilandje en palmboompje is nu ondenkbaar. Hamsterbakken in de etalage, kinderen die ze konden aaien. Dat zouden we nu nooit meer doen." Natascha, Marco, Veronique hebben bij Debby's elk eigen specialismes. Zo verzorgt Marco de vogels en de vissen. Mario en Henk zijn allebei gestopt met hun baan in loondienst. Henk loopt al twee weken mee in de nieuwe winkel. 

Trimsalon
Een deel van het magazijn wordt opgeofferd om de trimsalon te vergroten.  Lisanne en Anne van Buddy's Place, zullen hier samen met Arjen honden trimmen. Kyara komt in de weekenden helpen.

Buddy's Place in de Kerkstraat gaat uiteindelijk dicht. Het huurcontract loopt tot eind december, maar Mario hoopt dat er eerder een huurder komt. "Het is een perfecte locatie voor een bloemenwinkel of een snackbar", vindt Mario.

Het assortiment Buddy's Place bestaat uit natuurlijke producten: "Wij zijn gespecialiseerd in voeding, voedingssupplementen en verzorgingsmiddelen voor honden met huidproblemen en problemen met ingewanden. Het is uniek dat wij het Duitse merk Anibio mogen verkopen. We hopen dat alle klanten van Debby's bij ons blijven. Onze eigen klanten, die vaak van buiten de regio komen, kunnen nu in één stop benodigdheden voor honden en katten kopen, maar ook voor hun andere dieren. Het eigen merk blijft, met de naam Debby's Diervoeders. Eigenlijk als eerbetoon."

Webwinkel
"Op de bovenverdieping van onze nieuwe winkel heb ik een prachtige inpakruimte, zodat we de verkoop via de webwinkel kunnen uitbreiden." Mario gniffelt: "Het in- en verkopen van luxe cadeauartikelen is een uit de hand gelopen hobby, die ik hier nog kan uitbreiden."