Prins Kevin 1 met zijn gevolg Foto: Marco Krachten

Prins Kevin 1 met zijn gevolg Foto: Marco Krachten

MarcoKrachtenFoto MKFotografie

Prins Kevin de eerste regeert bij de Leertrekkers

Op 11 februari gaat carnaval van start; 'Wi-j beginne vast'

STOKKUM - In een bomvolle gildehuis is op zaterdag 21 januari Kevin Verheij gepresenteerd als nieuwe Prins van carnavalsvereniging de Leertrekkers. Hij zal regeren als Prins Kevin de eerste onder het motto 'Wat Led Ow' tot zijn adjudanten heeft hij benoemd Ralph Winkel en Heiny Janssen.

De prinspresentatie werd verzorgd door de groep Kumpinodde en het prachtige decor werd weer gerealiseerd door de technische commissie. De prinspresentatie speelde zich af in het café van “Allo Allo”. Het was een prachtig toneelspel met allerlei hilarische momenten en wat zeker bijzonder was, was dat van boven uit het decor een bed kwam geschoven met daarin een zeer oude Oma die telkens om hulp riep met het geluid van een luchtalarm van haar dochter Edith. Op het einde kwam Prins Kevin tevoorschijn. Met een staande ovatie werd de prins verwelkomt.

Na de installatie van Kevin I werd het buutprogramma afgetrapt met een prachtige garde dans door onze eigen dansgarde, later op de avond verzorgde de dansgarde ook nog een prachtige vrije dans. Gerard van Balveren bracht een prachtige buut onder de naam Un Vremde. Gerard had het in zijn buut over hoe een nieuwe inwoner van Stokkum zich voelt in Stokkum. Ook nam hij de lokale gemeente politiek op de korrel. Aan het einde van zijn buut zong hij het nieuwe Stokkumse Volkslied.

De groep Kazzematje bracht een medley van carnavalsliederen uit hun jaren als presentatiegroep naar voren. Bijzonder bij het laatste lied was dat er honderden verlichte telefoons meedeinde wat een prachtig effect bracht in de zaal van dit zeer geslaagde optreden.

Jan Reessink en Gerrie Knuvink brachten een buut met als rode draad de nieuw op te richten partij BBB. Vele bekende Stokkumers hadden er gesolliciteerd voor een functie in de partij en deze personen werden op een transparante wijze besproken op hun gedrag en hun verleden. Mooie punten uit de buut waren de 1000 ogen app en de 55 motto’s van de Leertrekkers. Het was 'Sam Sam' en je kon het 'op de Klomp aan vuulle'.

Het duo F&V, Frans en Vera Reijns brachten weer enkele prachtige carnavalsliederen ten gehore, waaronder de Carnavalsschlager 2023 en ze kregen hier mee de zaal volop in de carnavalsstemming. Met een prachtige finale kwam er een einde aan alweer de zesenvijftigste Prinsprensentatie/Pronkzitting avond van de Leertrekkers. De avond werd gepresenteerd door President Hans Peters en het muzikale gedeelte werd verzorgd door SCHOC.

Op 11 februari gaan de Leertrekkers onder leiding van Prins Kevin I weer verder dan zal in het Gildehuis de carnaval worden afgetrapt met "Wi-j beginne vast”. Voor alle andere festiviteiten met de carnaval zie


www.leertrekkers.nl