Meester Patrick van den Bosch, juf Lia Fierkens en directeur Roy Schipper. Foto: Marlous Velthausz

Meester Patrick van den Bosch, juf Lia Fierkens en directeur Roy Schipper. Foto: Marlous Velthausz

Poepoverlast bij basisschool

’S-HEERENBERG – De leerkrachten en kinderen op de Mariabasisschool aan de Schoolstraat in ’s-Heerenberg hebben er genoeg van: rondom de school ligt allemaal hondenpoep en dat moet weg!

door Marlous Velthausz

Tussen de verse hondendrollen door, met name aan de Groenestraat en Victor de Stuerstraat, moeten de kinderen iedere keer slalommend de school naar binnen lopen. De kinderen zijn vooral boos op de baasjes van de honden. Die ruimen lang niet altijd de poep van hun hond op. In Nederland is het namelijk verplicht om een schepje of een zakje bij je te hebben als je de hond uitlaat en de uitwerpselen op te ruimen.
De Mariabasisschool heeft inmiddels contact gehad met de gemeente, die beloven extra handhaving daarvoor in te schakelen. Echter werkt dit niet op de korte termijn en daarom hebben de leerlingen samen met hun leerkracht ronde borden met een rode rand gemaakt met daarin een poepende hond of alleen een vette drol. Deze borden hebben ze inmiddels rondom de school aan palen en struiken opgehangen. "Wij als school doen er van alles aan om de aangrenzende trottoirs van de school schoon te houden. We hebben ook besloten dat we de daders er persoonlijk op zullen gaan aanspreken”, vertelt leerkracht Lia Fierkens. "Mensen hebben er geen boodschap aan om hun hond een eindje verderop, nabij De Brink en Plantsoensingel, op het poepveldje uit te laten.”

De school hoopt dat binnen afzienbare tijd het probleem flink verminderd is. Tot die tijd zullen de leerkrachten en leerlingen extra alert zijn op overtreders.