Nachttrein

In het gunstigste geval is iedereen moe en zit (ligt) uitgeteld op de bank na een nachtje stappen in Arnhem. Sommigen met piepjes in de oren na uren vol snoeiharde house en techno. Bekaf van alle indrukken, van het feesten en beesten. Het monotone treingeluid moet welhaast weldadig aandoen.
Er is ook een ander scenario denkbaar. In gedachten zie ik een coupé vol lawaaiige, agressieve jongens, die stijf staan van de drank en pillen, en andere reizigers lastig vallen. Hun frustratie over een mislukt avondje stappen - de dames wilden niet happen - is merkbaar. Het is in dat soort gevallen te hopen dat het bij verbaal geweld blijft want tegen zo'n groep doe je als eenling weinig. Vluchten kan niet meer, zelfs niet in je mobieltje.
Dit soort gedachten kwam in me op toen ik in de krant las dat het CDA in de Provinciale Staten de nachttrein weer op de politieke agenda (rails) wil zetten. Momenteel vertrekt de laatste trein op de stapavonden vrijdag en zaterdag om respectievelijk 00.05 en 00.35 uur vanaf Arnhem CS naar de Achterhoek en Liemers. Een christelijke tijd zou je zo zeggen maar het is vroeg, veel te vroeg, voor uitgaande jongeren. Op dat soort tijden komt een danceparty net op stoom en begint een doorgewinterde kroegtijger zich juist in zijn element te voelen. Dus begrijpelijk dat veel notoire stappers graag zouden zien dat er in het weekeinde een andere dienstregeling komt.
De nachttrein komt niet uit de lucht vallen, vijf jaar geleden is hiermee al eens een proef gedaan. Onder de naam Daybreaker vertrokken treinen dertien keer op zaterdagnacht om half vijf en half zes (ook goeiemorgen!) van Arnhem CS via Doetinchem naar Winterswijk. De proef in de winter, zo ervoer vervoerder Arriva, was geen succes. Het aantal reizigers dat in de Daybreaker stapte was te weinig om het project rendabel te maken.
Einde oefening, ben je geneigd te denken, maar zeg nooit nooit. Niet alleen het provinciale CDA ook de raadsfracties van D66 in Doetinchem en Winterswijk toonden zich de afgelopen jaren een warm pleitbezorger van de nachttrein. Die zou dan met name in de zomer moeten rijden als er veel evenementen in en rond Arnhem zijn.
Of de geesten er nu rijp voor zijn is de vraag. De bal ligt nu bij de provincie. Het CDA Statenlid Nick Bakker heeft Gedeputeerde Staten gevraagd te kijken of er op het genoemde traject een vorm van nachtvervoer mogelijk is.
Voor machinisten en conducteurs lijkt me de nachttrein trouwens geen lekker dienstje. Wat heet… die kunnen hun borst nat maken. Daar mag het vervoersbedrijf wel wat tegenover zetten want om zo'n dronken zootje ongeregeld op dit onchristelijke tijdstip in het gareel te houden vraagt een hoop takt en overredingskracht.
Maar voor veel jongeren in de Achterhoek is de nachttrein beslist een uitkomst. En dan maar hopen ze niet hun eigen glazen ingooien door regelmatig amok te maken, zoals hierboven geschetst, want dan loopt de trein al gauw uit de rails.