Zomerschool is weer gestart. Foto: PR
Zomerschool is weer gestart. Foto: PR

Zomerschool voor Oekraïners weer van start

Algemeen

’S-HEERENBERG - Stichting Montferland Helpt, een toegewijde non-profitorganisatie die zich inzet voor het ondersteunen van de Oekraïense vluchtelingen in Montferland, heeft voor het tweede jaar op rij een school gerealiseerd in ’s-Heerenberg. Op maandag 17 juli zijn 24 enthousiaste Oekraïense kinderen gestart met de Zomerschool.

De Zomerschool van de stichting duurt vier weken, met als doel Oekraïense kinderen tussen 4 en 12 jaar te ondersteunen bij hun onderwijsbehoeften en het beleven van plezierige zomermaanden. Het programma bestaat uit vier lesdagen met taal, rekenen en kunst- en sportactiviteiten om hun creativiteit en zelfvertrouwen te stimuleren. De lessen worden verzorgd door een team van ervaren Oekraïense docenten en vrijwilligers.

De jongere kinderen zijn tijdens de Zomerschool in het Barhgse Huus en de oudere kinderen in twee ingerichte lokalen in voormalig hotel De Lantscroon. Op deze manier is er voor de kinderen de mogelijkheid om te spelen en leren in een andere omgeving.

‘Stichting Montferland Helpt’ gelooft dat elk kind het recht heeft op onderwijs, veiligheid en een hoopvolle toekomst. “Met onze Zomerschool willen we deze Oekraïense kinderen een prettige omgeving bieden waarin ze kunnen leren, groeien en zich kunnen ontwikkelen,” verklaarde Fons van Pul, de voorzitter van de stichting. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant