Halfvastenoptocht in Angerlo. Foto: opdefoto.eu/Robert Biesen
Halfvastenoptocht in Angerlo. Foto: opdefoto.eu/Robert Biesen

21ste Halfvastenweekend Angerlo 11 en 12 maart

Cultuur

ANGERLO - Nadat de feesttent van Stichting Halfvasten Angerlo vele jaren bij de familie Vels op het ‘Wim Velsplein’ heeft gestaan (waarvoor nogmaals hartelijke dank), verhuist het feest dit jaar naar een nieuwe locatie: het weiland tegenover de voetbalvelden van V.V. Angerlo Vooruit.

Deze nieuwe locatie en het feit dat het door corona drie jaar geleden is dat het Halfvastenweekend kon worden gevierd, maakt dat het voor Stichting Halfvasten weer echt als een frisse en nieuwe start voelt. Zij heeft veel zin om er samen met haar gasten een fantastisch weekend van te maken!

Showband Cabrio 11 maart
Showband Cabrio maakt de start van een grandioos halfvastenweekend. Tijdens de feestavond brengen de vijf energieke rasmuzikanten een veelzijdig repertoire, verpakt in een wervelende show. Dat is Cabrio, de coverband die zeker past bij het evenement in Angerlo. Deze showband pakt uit met een fantastisch podiumplaatje met vlammen, confetti en een te gekke lichtshow. Je wordt meegezogen in het enthousiasme van de band. Met de combinatie van recente top-40 nummers, Hollandse dijenkletsers, opzwepende medleys, favoriete rocksong of de echte feesttent kneiters. Ze spelen het allemaal in rap tempo achter elkaar, met maar één doel, het dak moet eraf! Ze spelen écht in op het publiek, ze vermaken het publiek en ze genieten zelf zichtbaar mee. Ontdek het zelf. Aanvangstijd is 19.30 uur, de Feesttent op de hoek Akkerweg / Mariendaalseweg (tegenover de voetbalvelden) te Angerlo is open om 19.00 uur. Entree is vanaf zestien jaar en legitimatie is verplicht. Entree tent kost 20 euro, in de online voorverkoop 17,50 euro, dit is exclusief servicekosten. Er is garderobe tegen betaling beschikbaar.

Halfvastenoptocht 12 maart
Het gaat eindelijk weer gebeuren, de grandioze Halfvastenoptocht! Alle mooie carnavalswagens, loopgroepen, duo’s, individuen, show- en dweilorkesten en je kunt het zo gek niet bedenken, het komt allemaal naar Angerlo om nog één keer hun creatie te laten zien en/of te laten horen in de ‘Moeder aller optochten’.
De optocht zal zondag voor de 21ste keer starten om 13.00 uur waarbij duizenden bezoekers zullen gaan genieten van deze schitterende praalwagens, kleurrijke loopgroepen. Dat allemaal begeleidt door de mooiste show- en dweilorkesten.
Ruim 1000 deelnemers zullen gaan strijden voor de hoogste eer. Ingedeeld in negen categorieën zullen zij beoordeeld worden door een deskundige jury op algemene indruk, originaliteit en carnavaleske uitstraling. Uiteraard zijn er in alle categorieën geldprijzen te verdienen. De prijsuitreiking zal rond 16.30 uur zijn in de Feesttent tegenover de voetbalvelden van Angerlo Vooruit in Angerlo, onder de muzikale klanken van huisband Cabrio. De Feesttent is geopend vanaf 14.00 uur. Entree Halfvastenoptocht is 2,50 euro per persoon, dit is inclusief programmaboekje. Kinderen van de basisschool hebben uiteraard gratis toegang.

De organisatie heeft er alles aan gedaan om de bezoekers een grandioos weekend te bezorgen. Het is zeker de moeite waard om deze twee dagen naar Angerlo te komen. Zij heeft ook gedacht aan de bezoekers die slecht ter been zijn en natuurlijk de 65-plussers. Zij kunnen plaatsnemen op de tribune die speciaal voor deze doelgroepen wordt geplaatst tegenover de grote kerk in Angerlo.
Ook dit jaar wordt, net als voorgaande jaren een groot aantal bezoekers verwacht. Daarom worden belangstellenden en liefhebbers uit de omgeving/regio verzocht per fiets of te voet te komen om parkeerproblemen en opstoppingen te voorkomen. Kom op tijd om een goede start en doorstroming van het spektakel mogelijk te maken.
Voor meer informatie, voorverkoop tickets voor de Feesttent en/of aanmeldingen voor de Halfvastenoptocht, zie de website.


halfvasten-angerlo.nl

Halfvastenoptocht in Angerlo. Foto: opdefoto.eu/Robert Biesen
Halfvastenoptocht in Angerlo. Foto: opdefoto.eu/Robert Biesen
Halfvastenoptocht in Angerlo. Foto: opdefoto.eu/Robert Biesen
Halfvastenoptocht in Angerlo. Foto: opdefoto.eu/Robert Biesen
Halfvastenoptocht in Angerlo. Foto: opdefoto.eu/Robert Biesen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant