Mechteld ten Ham. Foto: Robin Sommers Fotografie

Mechteld ten Ham. Foto: Robin Sommers Fotografie

Robin Sommers Fotografie

Stadsmuseum Bergh wandelt met Mechteld ten Ham

Cultuur

‘s-HEERENBERG - Stadsmuseum Bergh begint met Pasen aan het nieuwe seizoen. Op eerste paasdag start om 14.00 uur een historische stadswandeling over het leven van Mechteld ten Ham. De wandeling zal dit jaar vaker op zondagen worden aangeboden, want het hele jaar staat in het teken van het leven van deze vrouw, die in 1605 op de brandstapel stierf nadat ze was veroordeeld wegens hekserij.. 

Er zijn twee puzzeltochten over Mechtelds leven gemaakt, één voor volwassenen, de andere voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. De zoektochten die tijdens de meivakantie worden gepresenteerd voeren door de stad ‘s-Heerenberg. Ook is er dan een verkleedkist voor kinderen. De nieuwste wandeling, een kruidenwandeling op 28 april valt eveneens binnen het thema. De deelnemers zoeken samen met de gids naar ‘heksenkruiden’, waarvan aansluitend in het museum een mooie kruidenwis wordt gemaakt. Deze wandeling is geschikt voor individuele deelname. Dat geldt ook voor de Mechteld-wandelingen op zondag en voor de vaste woensdagavondwandelingen in juli en augustus. Op 21 juni, de zomerzonnewende, wordt Mechteld tijdens de wandeling geëerd met mooie middeleeuwse liederen, gezongen door een klein dameskoor.
Voor groepen biedt Stadsmuseum Berg vier historische stadswandelingen aan die het hele jaar kunnen worden geboekt, op elk gewenst tijdstip.

Naast al deze nieuwe activiteiten biedt Stadsmuseum Bergh nóg een mooie gelegenheid om op een verrassende manier meer te weten én zien over de geschiedenis van het oude Berghse graafschap. De prachtige interactieve maquette toont de middeleeuwse stad ’s-Heerenberg rond 1550. De overzichtsfilm over het ontstaan van dit gebied met haar bewoners en de verhalen van vijf zeer interessante historische vrouwen maken het verhaal compleet.
Meer info en openingstijden op de facebookpagina, via tel. 06-1998 1457 of op de website.


www.stadsmuseumbergh.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant