Glasvezel verbetert de internetsnelheid fors. Foto: PR

Glasvezel verbetert de internetsnelheid fors. Foto: PR

Supersnel glasvezel binnen bereik voor bedrijventerreinen

Economie

Delta onderzoekt behoefte in Varsseveld, Ulft en ‘s-Heerenberg

VARSSEVELD-’s-HEERENBERG - Ondernemers en bewoners van bedrijventerreinen in Montferland en Oude IJsselstreek krijgen mogelijk supersnel glasvezelinternet. Zij kunnen zich daarvoor aanmelden bij Delta Netwerk. Deze telecomaanbieder inventariseert de komende maanden de behoefte aan zakelijk glasvezel op de bedrijventerreinen ’t Goor (’s-Heerenberg), Hofskamp (Varsseveld) De Rieze (It/m VI) en IJsselweide (Ulft). Als er vóór 27 oktober voldoende abonnementen zijn afgesloten gaat de aanleg door. 

Diana Daniël, projectmanager DELTA Netwerk: “Er is veel behoefte aan glasvezel doordat een coax- of koperverbinding niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd. Steeds meer apparaten krijgen een internetverbinding en de kwaliteit van data en video’s wordt hoger waardoor er meer bandbreedte nodig is. Internet via koper of coax is trager, storingsgevoeliger en in veel gevallen duurder dan een internetabonnement over glasvezel.”
Ondernemers en bewoners die voor de sluitingsdatum een abonnement afsluiten betalen geen vastrechtvergoeding. Wie later instapt profiteert niet meer mee van de collectieve aanleg en dan worden er aanlegkosten in rekening gebracht.

Samenwerking
Delta Netwerk legt door heel Nederland glasvezelnetwerken aan en is onderdeel van Delta Fiber, een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het werkt samen met diverse telecomaanbieders uit de regio. Het netwerk van Delta Fiber is in alle provincies aanwezig en bedient inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven. Het komende jaar bereikt het netwerk zo’n anderhalf miljoen adressen en Delta Fiber heeft de ambitie om door te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. Onder de merken Delta en Caiway levert het bedrijf internet, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie. 

Postcodecheck
Wie wil weten of zijn bedrijf of woning in aanmerking komt kan een postcodecheck doen op onderstaande website. Hier vindt men ook meer informatie.


deltanetwerk.nl/zakelijk

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal