Afbeelding

Volop activiteiten in Montferland in kader Achterhoek Pride maand

Maatschappij

MONTFERLAND - In juni 2022 brengt Achterhoek Pride mensen samen en vieren ze hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is, ongeacht geslacht, gender, geaardheid, afkomst of religie. Het programma is gevarieerd en er komt elke week meer bij. De Achterhoekse Pride maand is een initiatief vanuit de klankbordgroep Regenbooggemeentes Oost Gelre en Winterswijk. Op de website www.achterhoekpride.nl vind je alle activiteiten. Ook zijn er initiatieven in de gemeente Montferland.

Welcom

Op 23 juni, 19.30 uur draait Welcom de film Mascarpone in het Bargse Huus in ‘s-Heerenberg. Na afloop is er een regenboogborrel. De borrel is voor iedereen die inclusiviteit en diversiteit een warm hart toedraagt.

Kaarten voor de film bestel je via www.iedereenwelcom.nl/film-theater. De 30-jarige Antonio zijn leven staat op zijn kop nadat hij plotseling wordt gedumpt door zijn man. Gewend aan zijn afhankelijke leven staat hij er opeens alleen voor. Hij moet op zoek naar een nieuw appartement, een nieuwe baan en nieuwe interesses. Al snel vindt hij een appartement en begint hij te werken bij een lokale bakkerij. Daarnaast begint hij zijn leven te herontdekken en ontmoet hij nieuwe mensen. Was hij toch niet zo afhankelijk als hij dacht?

Welcom heeft inmiddels al de regenboogvlag hangen bij zowel het Bargse Huus in ’s-Heerenberg als bij het Albertusgebouw in Didam.

Bibliotheek Montferland

De bibliotheek in Didam en ’s-Heerenberg doen actief mee met de Achterhoek pride maand. Ze geven boekentips voor zowel kinderen, jongeren als volwassen én je kan in Bibliotheek Didam meedoen aan de workshop ‘Zijn wie je bent’. Bij de workshop maak je een 3D-zelfportret. De gratis workshop is vooral geschikt voor jongeren en volwassenen. Kom ook op zaterdag 25 juni van 12:30-14:00 uur naar Bibliotheek Didam. De workshop is gratis, aanmelden verplicht. Aanmelden via de site www.bibliotheekmontferland.nl

Gemeente Montferland

Deze week zal burgemeester Harry de Vries de regenboogvlag ook hijsen bij het gemeentehuis van de gemeente Montferland. Daarmee laat ook de gemeente zien, dat ze inclusiviteit en diversiteit belangrijk vinden. 

Iedereen die de boodschap van de Achterhoek Pride een warm hart toedraagt kan meedoen, bijvoorbeeld door het ophangen van de Achterhoekse Regenboogvlag in de gehele maand juni of door er aandacht voor te hebben binnen jouw school, organisatie of op het werk tijdens een overleg, nieuwsbrief of bijeenkomst. 

Wil je een vlag? Welcom stelt een aantal regenboogvlaggen ter beschikking. Wil je er één? Neem contact op met p.vandijken@montferland.info of freddyvandijken74@gmail.com. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant