Op pad met de duofiets. Foto: Rinus Kobus

Op pad met de duofiets. Foto: Rinus Kobus

Jubileumeditie fietstocht Parkinson on Tour

Maatschappij

ZEVENAAR - Cliënten van Liemerije fietsen op zondag 21 april opnieuw de Parkinson on Tour. Dit is de jaarlijkse fietstocht van Liemerije voor mensen met Parkinson/parkinsonisme. Dit jaar is de tocht onderdeel van de Reichswald Classic, de fietstourtocht van TC De Liemers.

Bewegen is erg belangrijk voor mensen met Parkinson/parkinsonisme. Om meer aandacht te vragen voor het belang van bewegen als je Parkinson hebt, hebben Liemerije en TC De Liemers dit keer de handen ineen geslagen. Bovendien vieren TC de Liemers en Parkinson on Tour volgend jaar allebei een jubileum. De Reichswald Classic van TC De Liemers bestaat 45 jaar en Parkinson on Tour 5 jaar. Alle reden dus voor een mooie samenwerking. 

Sponsoring
Met dit event vraagt Liemerije niet alleen aandacht voor bewegen en Parkinson, maar wil de ouderenzorgorganisatie ook geld inzamelen voor een of twee nieuwe duo-fietsen voor het Liemerije Parkinson Expertise Centrum in Zevenaar. Donaties zijn welkom via onderstaande actiepagina.
Liemerije en TC de Liemers nodigen iedereen uit om mee te fietsen. De kortste afstand van 40 km is geschikt voor elk type fiets: duo-fiets, driewieler, tandem, e-bike, toerfiets of racefiets. Vooraf inschrijven kan online op de tweede website hieronder. Ook op de dag zelf kan men zich nog aanmelden. De start en finish zijn bij Sportpark Heerenmaten in Zevenaar. Starten kan tussen 8 en 12 uur.


doneeractie.nl/parkinson-on-tour-liemerije/-85146
fietssport.nl/toertochten/55092/tc-de-liemers-reichswald-classic-2024

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant