Afbeelding
Foto:PR

Belangrijke aspecten waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van een bedrijfsbus

Partnerbijdrage

Overweeg jij om een bedrijfsbus aan te schaffen? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we drie belangrijke aspecten die je in gedachte moet houden op een rijtje. Zo kun je een goede keuze maken en een bedrijfswagen aanschaffen waar je lang plezier van zult hebben.

Kopen of leasen

Allereerst is het belangrijk om te bedenken of je een bedrijfswagen wilt kopen of leasen. Als je een bedrijfswagen koopt is dit een flinke hap uit je budget. Je bent bovendien verantwoordelijk voor alle bijkomende kosten. Het voordeel is uiteraard wel dat je eigenaar wordt van de bedrijfswagen en dat bepaalde kosten fiscaal aftrekbaar zijn. Leasen is interessant als je een nieuwe bedrijfswagen wilt rijden, maar niet in één keer een groot bedrag wilt of kunt betalen. Door te leasen betaal je maandelijks een vast bedrag. Overige kosten –zoals onderhoud en reparaties- zijn voor rekening van de leasemaatschappij. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan en geniet van een stukje service.

Nieuw of occasion

Afhankelijk van je budget kun je een nieuwe bedrijfswagen of een occasion aanschaffen. Een nieuwe bedrijfswagen is een stuk duurder, maar gaat over het algemeen langer mee. Je zult geen last hebben van verborgen gebreken en qua onderhoud ben je minder kwijt. Een occasion is een goede keuze als je een bedrijfswagen wilt kopen, maar geen budget hebt voor een nieuwe auto. Qua occasions is het aanbod over het algemeen groot. Met een beetje zoekwerk vind je een bedrijfswagen die perfect aansluit bij je wensen. Zo is een Ford Transit Custom occasion een populaire keuze. De Ford Transit Custom is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kan vaak worden aangepast aan jouw wensen.

Denk aan de toekomst

Tot slot is het belangrijk om aan de toekomst te denken als je een bedrijfswagen gaat aanschaffen. Verwacht je in de toekomst je team uit te breiden? Kies dan voor een bedrijfswagen met dubbele cabine zodat je voldoende zitplaatsen kunt creëren. Ook als je je bedrijfswagen voor privé doeleinden wilt gebruiken is het fijn als je voldoende zitruimte hebt. Koop sowieso een bedrijfswagen die groot genoeg is en die eventueel een zware aanhanger kan trekken als je verwacht dit nodig te hebben in de nabije toekomst. Let op de inrichting van de bedrijfswagen of reserveer budget om dit aan te passen. Overweeg daarnaast om elektrisch te gaan rijden. Dit is niet alleen beter voor het milieu, het kan ook financieel aantrekkelijk zijn.

Dit artikel wordt u aangeboden door Dutchvans.com. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal