Een blije Guus met zijn overgrootvader Bennie du Plessis. Foto: Marlous Velthausz

Een blije Guus met zijn overgrootvader Bennie du Plessis. Foto: Marlous Velthausz

Guus is clublid nummer 1000 bij FC Bergh

Sport

’S-HEERENBERG – De 6-jarige Guus Römer gaat bij FC Bergh de clubhistorie in als duizendste van de nog steeds groeiende vereniging. Samen met zijn overgrootvader Bennie du Plessis zijn ze goed in beeld. Ze zijn het oudste en bijna het jongste lid van de voetbalvereniging. Reden voor het bestuur om dit niet ongemerkt voorbij te laten gaan.

Door Marlous Velthausz

Guus Römer wilde altijd al graag op voetbal, want zijn broer Tim zit bij de JO10-2 van de club. Naar bijna elke wedstrijd of training ging Guus altijd al kijken of ging hij mee. Gekscherend werd hij al de mascotte Guus van het desbetreffende jongensteam genoemd. Hij had al tig keer aan zijn vader en moeder gevraagd of hij op voetbal mocht, maar dat kwam er steeds maar niet van, want hij moest eerst zijn zwemdiploma halen. Dat liet Guus zich geen twee keer zeggen en binnen no-time had hij dan ook zijn zwemdiploma A behaald. Belofte maakt schuld en zo werd Guus aangemeld bij FC Bergh.

Familie al eerder in de picture
Tot grote verbazing van de familie Römer was hij het duizendste lid. De familie Römer stond al jaren in de picture bij FC Bergh door overgrootvader/opa Bennie du Plessis (91), want ‘Opa grootje’, zoals Guus hem altijd noemt, is het oudste lid van de vereniging. Du Plessis werd in 2022 al extra in het zonnetje gezet, omdat hij 80 jaar lid was van de voetbalvereniging. Hij begon in 1941 bij RKBVV, dat later de naam MvR kreeg.

Hoogtepunt in de historie
Zaterdagmorgen werd Guus met zijn hele familie ontvangen door het bestuur van de voetbalvereniging in de kantine van FC Bergh. Ze hadden niet verwacht dat na de fusie FC Bergh zo snel zou groeien naar 1000 leden. Voorzitter Jos Marissink vertelde dat er bij een 1000ste lid ook cadeautjes horen. Zo kreeg Guus uit handen van de voorzitter een officiële FC Bergh drinkfles, een FC Bergh sjaal en een ‘vet coole voetbal’. Daarbij hoeft hij het eerste jaar geen contributie te betalen, wat dan weer erg prettig is voor vader Bert en moeder Samantha Römer. Jos Marissink wenste hem heel veel spelvreugde en voetbalplezier toe.

Grote voetbalvereniging
FC Bergh is een van de grootste voetbalverenigingen uit de gemeente Montferland en vervult daarmee een grote sociale en maatschappelijke rol in de gemeente.
Echter is de vereniging zo groot geworden dat het piept en kraakt om alle voetbalspelers een kleedkamer te kunnen verschaffen. Heel blij zijn ze daarom met Tennisvereniging Bergh waarbij ze af en toe gebruik kunnen maken van de kleedkamers. “Bij een grote vereniging komt ook extra veel kijken en heb je veel vrijwilligers nodig”, vertelt Marissink. “Het zou ontzettend fijn zijn als er nog mensen zijn die zich willen melden om een paar uurtjes in de maand te komen helpen als bijvoorbeeld kantinemedewerker of als jeugdtrainer of –leider. Ook zijn we nog steeds op zoek naar personen die een cursus willen volgen voor scheidsrechter. Als trotse vader, moeder of begeleider van je kind is het toch leuk om samen naar de voetbalclub te gaan en ook nog een taak te vervullen ten gunste van de club?”

Dames en pupillen
FC Bergh heeft inmiddels 1000 leden en het houdt voorlopig nog niet op. “Onder deze leden hebben we 362 leden onder de 18 jaar, waarvan 92 meiden.” Jos Marissink vertelt verder dat er 185 dames voetballen en er 155 pupillen zijn. “Op naar de 2000!” vertelt een wellicht overenthousiaste voorzitter.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal