Arjan ter Bogt en burgemeester Harry de Vries. Foto: PR

Arjan ter Bogt en burgemeester Harry de Vries. Foto: PR

Nieuwbouw aan Kerkstraat Didam: woningen op voormalige plek zwembad de Hoevert

Wonen

DIDAM - Op maandag 25 september 2023 is de koopovereenkomst voor de herontwikkeling aan de Kerkstraat in Didam getekend. Met het ondertekenen van deze overeenkomst maken de gemeente Montferland en woningcorporatie Plavei werk van betaalbaar wonen in Didam. Arjan ter Bogt directeur-bestuurder van Plavei en burgemeester Harry de Vries van de gemeente Montferland tekenden de overeenkomst.

Op de locatie van voormalig zwembad de Hoevert worden 32 woningen gebouwd. Er komen elf levensloopbestendige woningen, vijf betaalbare koopwoningen en zestien appartementen. Er is gekozen voor een groene invulling, met behoud van het groen langs de Kerkstraat en De Kastanje. In de openbare ruimte komt een ontmoetingsplaats en een nieuwe parkeervoorziening. 

Zwembad de Hoevert
Aan de Kerkstraat in Didam stond tot eind 2022 zwembad de Hoevert. De gemeente Montferland heeft dit zwembad gesloopt. Samen met omwonenden is in 2021 een visie voor herontwikkeling opgesteld. Deze visie is door de gemeenteraad vastgesteld. Woningcorporatie Plavei heeft in november 2022 een intentieovereenkomst gesloten met de gemeente Montferland voor de herontwikkeling van het perceel van voormalig zwembad de Hoevert.

Verwacht wordt dat in de zomer van 2024 gestart wordt met de bouw van de woningen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant