De nieuwe dirigente Cindy Gregoor uit 's-Heerenberg met een aantal leden van het Liemers Mannenkoor. (foto: Ab Hendriks)

De nieuwe dirigente Cindy Gregoor uit 's-Heerenberg met een aantal leden van het Liemers Mannenkoor. (foto: Ab Hendriks)

Cindy Gregoor dirigent van Liemers Mannenkoor

Algemeen

Ben Hülkenberg van het Liemers Mannenkoor verklapt: “We kunnen vertellen dat wij een nieuwe dirigent gevonden hebben. Dat is Cindy Gregoor (1979) uit ‘s Heerenberg. Zij volgt Emile Engel op. Het koor kent Cindy al een lange tijd, omdat ze bij het koor in 2012 stage heeft gelopen.”

‘S-HEERENBERG/ZEVENAAR - Het Liemers Mannenkoor maakt op zondag 19 december een nieuwe start met een kerstconcert. Alle koorleden zagen elkaar weer tijdens de eerste repetitie, nadat bleek dat het coronavirus beheersbaar was geworden. Er werd zelfs een nieuwe dirigent uit ‘s-Heerenberg welkom geheten. 

door Ab Hendriks

‘Ik weet dat jullie stemmen na anderhalf jaar nog niet optimaal zijn. We gaan er aan werken!’

Koude stemmen

Cindy Gregoor: “Hoewel ik met het koor bekend ben is het voor mij toch een uitdaging om met het koor te gaan werken. De stemmen zijn na lange tijd nog ‘koud’, ik ben benieuwd wat voor geluid er uitkomt”, zegt ze lachend. “De stemmen moeten getraind worden. De heren hebben regelmatig in groepjes gerepeteerd via ZOOM, maar dat is het toch niet. Ik hoop dat zich nog meer zangers aanmelden, vooral bassen. Wellicht mogen wij mannen verwelkomen uit koren die afkomstig zijn uit kerken die gaan sluiten.” 

Voldoende ervaring

Een vrouwelijke dirigent is wennen voor het koor. Voor Cindy niet. Ze heeft voldoende ervaring. Ze zegt tegen de koorleden: “Zing vol overtuiging, jullie hebben haast om bij de volgende noot te komen. Ik weet dat jullie stemmen na anderhalf jaar nog niet optimaal zijn. We gaan er aan werken!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant