De vrijwilligers zijn de bomen aan het planten.
De vrijwilligers zijn de bomen aan het planten. (foto: Willem Wolters) &nb

Nieuw Meikamerbos in de maak

ma 19 apr 2021, 21:36 Algemeen

NIEUW-DIJK - Onlangs heeft de Meikamer boswerkgroep Nieuw-Dijk, aangevuld met enkele vrijwilligers, ongeveer 440 boompjes en struikjes aangeplant in het Meikamerbos achter het nieuwe DrainTalent-veld dat in aanleg is. De aanleg is gedaan conform het zogenaamde Compensatieplan Bomenkap Sportpark Meikamer. 

van de redactie

De sterke machines van Rob Kummeling hadden eerder het voorbereidende werk gedaan: zodenwallen zijn opgeschoven en het aan te planten middengedeelte was gefreesd. Vrijwilliger Theo Derksen ontfermde zich over de plantgatenboor en de rest heeft die gaten snel gevuld met een boompje of een struik. Nadat het karwei was geklaard en konden we genieten van koffie met een saucijzenbroodje en krentenbrood geschonken door Paul Berntsen. 

‘Nu maar hopen dat alle aanplant goed aanslaat. Uiteraard zullen we dat in de gaten houden’

Beregeningspomp van Sprinkhanen

De Meikamer boswerkgroep laat weten: “Nu maar hopen dat alle aanplant goed aanslaat. Uiteraard zullen we dat in de gaten houden; als het erg droog wordt kunnen we de beregeningspomp van Sprinkhanen gebruiken. Natuurlijk zullen de aanplant vrijwaren van overwoekering. Voor de rest van het terrein inclusief de wadi geldt dat we de natuur in eerste instantie haar gang laten gaan.”