<p>Minibieb.</p>
Minibieb.

Zonder registratie boeken lenen of ruilen bij minibiebkastje

vr 10 sep 2021, 13:07 Algemeen

Zeddam - “Ik kan het niet laten om boeken te kopen en zo heb ik in de afgelopen jaren een aardige collectie bij elkaar verzameld. Het is zo jammer dat deze boeken in de boekenkast liggen en maar eenmaal zijn gelezen en staan te verstoffen. Weggooien kan ik echt niet.”  En: “Ik vind lezen een fijne manier van ontspannen, ik koop boeken of leen ze uit de bibliotheek.” Dit hoorde Bep Lovink uit Zeddam regelmatig. Ze heeft een creatieve oplossing.

Het minibiebkastje, waar mensen, zonder enige vorm van registratie, een boek kunnen lenen of ruilen. Bep Lovink: “Ik kreeg de minibieb van mijn zoon en dochter, zij maakte deze voor Moederdag. Ik was ontzettend verrast hierdoor.”
De minibieb staat aan de Kilderseweg 16 in Zeddam.

Omruilen
Lovink: “Heb je interesse in een boek, dan kun je dit lenen of omruilen voor een ander boek. Heb je misschien boeken waar je geen waarde aan hecht? Je mag deze bezorgen aan mijn adres, maar stuur wel eerst even een mailtje naar beplovink@planet.nl. Zijn het enkele boeken dan mag je ze in het kastje leggen en zal ik ze van een stempel voorzien.

Niet te oud
De boeken mogen niet te oud zijn, ik beoordeel of ze in de minibieb geplaatst worden. Ik zou het leuk vinden als je ook een bijdrage levert aan de minibieb.nl.”
Bep Lovink voorziet elk boek van een stempel om te voorkomen dat ze doorverkocht worden.
In het kastje ligt ook een minigastboekje, zodat je wat kunt opschrijven als je dit zou willen.

minibieb.nl