Frank Gies (links) geeft het boek aan burgemeester De Vries van de gemeente Montferland. Foto: Tonnie Peters
Frank Gies (links) geeft het boek aan burgemeester De Vries van de gemeente Montferland. Foto: Tonnie Peters Tonnie Peters

Eerste exemplaar van Kerst-doeboek voor burgemeester De Vries

Algemeen

LOIL - Sinds het dorp Loil door corona in haar sociale vrijheid wordt belemmerd, organiseert een speciaal opgerichte werkgroep allerlei activiteiten voor de gemeenschap. Dat doen ze onder de vlag van de Kontaktraad.

Ook nu, precies op het moment dat Nederland weer in een harde lockdown is gegaan, ligt er een bijzondere activiteit voor alle inwoners van het dorp Loil klaar om verspreid te worden.
Er is een Kerst-doeboek gemaakt. Dit is een boek van twintig pagina’s vol met puzzels, kleurplaten, opdrachten, zoektochten, et cetera. “Hiermee hopen we onze bewoners een klein steuntje in de rug te geven zodat ze, net als wij, niet bij de pakken neer gaan zitten,” aldus Frank Gies.
De boekjes zijn afgelopen donderdag bij iedereen in Loil in de brievenbus gedaan. Ook een flink aantal oud-Loilenaren, die ondertussen elders wonen maar nog steeds bij de Kontaktraad betrokken zijn gebleven, kunnen uitzien naar het speciale Kerst-doeboek. Totaal gaat het om 800 boekjes.
Het eerste exemplaar werd overhandigd aan burgemeester De Vries van de gemeente Montferland op het gemeentehuis van Didam.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant