Schatten zoeken rond Kasteel Huis Bergh. Foto: PR
Schatten zoeken rond Kasteel Huis Bergh. Foto: PR Gelderdrone

Fozzy zoekt schatten in kasteelstad

Algemeen

“Geocaching is prima middel om onze stad te leren kennen”

’s-HEERENBERG – Wil je de historisch kasteelstad ’s-Heerenberg op een andere manier leren kennen, dan moet je net zo doen als team Fozzy en op zoek gaan naar schatten in deze bijzondere stad.

door Marlous Velthausz

Fozzy komt uit het brein van Rene van den Berg uit Didam. Rene’s hobby is het uitzetten van bijzondere routes waarbij je via vragen, met behulp van een GPS-ontvanger of telefoon, naar plekken wordt geleid waar een voorwerp is verstopt. Deze interessante en uitdagende manier om een stad of gebied te leren kennen wordt geocaching genoemd. 

Geocaching
Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar de digitale wereld en de echte wereld elkaar tegenkomen. Via GPS-coördinaten en je GPS-ontvanger of smartphone zoek je online naar coördinaten van een geocache en geef je deze in op de GPS. Je begeeft je naar de locatie van de coördinaten en gaat op zoek naar de geocache. Wat je daar aantreft is steeds een raadsel en meestal een verrassing.

Het enige dat men nodig heeft is een gratis account, dat aan te maken is op www.geocaching.com, de geocache app, te downloaden in de Play of App Store, of een GPS-ontvanger. Ook is het wenselijk om een pen bij je te hebben, zodat je jouw naam op de logrol kunt schrijven als je de cache hebt gevonden. Neem eventueel papier mee, zodat je alle antwoorden kunt opschrijven en, indien nodig, je aan het eind de berekening kunt maken voor de mogelijke eindlocatie.

“Toen wij benaderd werden door Rene met de vraag of wij wilden meewerken met het opzetten van een dergelijke route in de historische kasteelstad ’s-Heerenberg, waren wij meteen enthousiast”, aldus Rob Vister, voorzitter van de stichting Montferland Marketing. “Een stad met zoveel historie en bijzondere gebouwen leent zich uitstekend voor zoiets moois als geocaching, waarbij het ook voor jongeren interessant wordt om onze stad te bezoeken.”

Een stad met zoveel historie en bijzondere gebouwen leent zich uitstekend voor zoiets moois als geocaching

Nadat er toestemming werd verleend door de gemeente Montferland en kasteel Huis Bergh, kon Rene aan de slag. Inmiddels hebben zes verschillende teams, waarvan één uit Duitsland, de route gelopen en zij zijn razend enthousiast over de route en de caches die Rene heeft uitgezet.

Het deelnemen aan deze zoektocht is geheel gratis en is vanaf heden voor iedereen toegankelijk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant