Het koningspaar en de jubilarissen. Foto: PR
Het koningspaar en de jubilarissen. Foto: PR

Gaby Drost wint het Koningschieten in Lengel na loting

Algemeen

LENGEL - Gaby Drost mag zich Schutterskoning van Lengel noemen. Dit na een uniek voorval in de 113-jarige geschiedenis van Schuttersvereniging St. Antonius uit Lengel, waarvan akte. Even voor drieën loste oud-koning Marian Ruikes, afgelopen zaterdagmiddag het openingschot op de vogel, geplaatst op de schietmast bij ’t Bosmanhuus in Lengel. De schutters hadden er zin in op deze zonovergoten middag, want maar liefst 40 deelnemers hadden zich voor dit evenement gemeld.

Er ontspon zich een prachtige wedstrijd, waarbij om elk element van de vogel, zoals de hals, vleugels en staart vele malen werd geschoten, om uiteindelijk bij het koningschot uit te komen. Voorzitter en schietmeester Richard Gunsing genoot zichtbaar van de wedstrijd, totdat hij in zijn koffertje keek en het bleek dat de voorraad kogels wel heel snel opraakte.

Maar liefst 9 schutters hadden zich gemeld voor het koningschot, waaronder een 5-tal dames. Dat we hier met schutters uit het goede hout gesneden te maken hadden, bleek al snel, want de romp werd met volle kracht onder vuur genomen. Schietmeester Gunsing, werd echter steeds bleker om de neus, want schot na schot wilde de romp maar niet vallen en na 450 schoten moest hij melden dat hij geen kogels meer had, terwijl de nieuwe schutterskoning 2023 nog steeds niet bekend was.

Snel overleg binnen het bestuur leidde tot de beslissing dat er geloot moest worden, wie de titel van Schutterskoning 2023 zou opeisen. Na een spannende loting, trok Gabi Drost het verlossende briefje en werd even later als nieuwe schutterskoning van Schuttersvereniging St. Antonius uit Lengel geïnstalleerd. Zij koos haar goede vriendin Kim Joling als Koningin en samen zullen zij het komende jaar St. Antonius vertegenwoordigen.

Tijdens het schuttersfeest werden ook nog 3 leden geëerd voor hun langdurig lidmaatschap. Tonny Arendsen en Wessel Drijver voor 25-jarig lidmaatschap en de Officier der Schutterij, Henk Wissink voor zijn 50-jarig jubileum. Verder waren er nog prijzen voor Vanessa Lenting die zowel de staart en rechtervleugel naar beneden wist te schieten. De linkervleugel was een prooi voor Ruud Tousain, terwijl de hals door Herman Stevens naar beneden werd geschoten.

Na de traditionele vendelhulde werd het schuttersfeest in ’t Bosmanhuus tot ver in de avond voortgezet. Het Bestuur, leden en aanwezigen kijken terug op een gezellig en geslaagd schuttersfeest.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal