Didam op Stelten vanuit de lucht. Foto: PR
Didam op Stelten vanuit de lucht. Foto: PR PR

Didam op Stelten luidt noodklok

Cultuur

DIDAM - Al twee keer kon Didam op Stelten door corona niet doorgaan. Een grote teleurstelling voor de organisatie. Ook niet motiverend om ermee door te gaan, want voor de vrijwilligers is de dag zelf de kroon op het werk. Die dag moet de kick geven voor het jaar erop. En dan is nu ook nog de vraag wat er volgend jaar gebeurt. 

Kan er dan weer zo’n grootschalig evenement georganiseerd worden? Vorig jaar was het in juni nog twijfelachtig, daarom is de volgende Didam op Stelten 2022 gepland op zaterdag 3 september. Maar er zijn wel vrijwilligers nodig die willen helpen met de organisatie. Komen die er niet, dan werd het mooiste Didamse evenement misschien in 2019 voor het laatst georganiseerd. Een evenement dat 20.000 bezoekers naar Didam trekt, mag toch niet verloren gaan?
Didam op Stelten zoekt vrijwilligers die op de dag zelf willen helpen en zoekt mensen die willen meedenken met de organisatie. Over activiteiten die leuk zijn voor bezoekers, over de meest handige indeling van het evenement, over veiligheid en over tal van andere onderwerpen. Meer concreet is de vraag naar een nieuwe secretaris. Iemand die alle e-mails ontvangt en (eventueel na overleg) beantwoordt of doorstuurt. De secretaris is degene die communiceert met de kraamhouders. Waar mogen ze staan, aan welke voorwaarden moeten ze voldoen. Een maand voor het evenement stuurt de secretaris informatie naar alle deelnemers over de tijden, de parkeermogelijkheden en de regels die van toepassing zijn. Voor elke vergadering verzamelt de secretaris agendapunten, hij of zij maakt de notulen en verstuurt die naar iedereen.
Wie gaat de organisatie van Didam op Stelten helpen om er weer een ouderwets gezellig evenement van te maken? Stuur vrijblijvend een mail naar info@didamopstelten.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant