Drumfanfare St. Martinus met dirigent Simon Kleinjan. Foto:  LEEV fotografie
Drumfanfare St. Martinus met dirigent Simon Kleinjan. Foto: LEEV fotografie

Trotse drumfanfare St. Martinus Greffelkamp bestaat 75 jaar

Cultuur

GREFFELKAMP - De feesttent staat klaar naast het clubgebouw Ons eigen Ding in het centrum van Greffelkamp. Aanstaand weekend, 7 en 8 mei, viert drumfanfare St. Martinus Greffelkamp haar 75-jarig bestaan in deze tent.

Een buurtschap met een eigen drumfanfare is wel iets om trots op te zijn en het vieren waard. In 1947 is de drumfanfare opgericht door twee leden van schutterij St. Martinus Greffelkamp. In 1962 is de drumfanfare zelfstandig geworden. De samenwerking met de schutterij is echter altijd gebleven.

In 1947 is de
drumfanfare
opgericht door
twee leden
van schutterij
St. Martinus
Greffelkamp

Op dit moment heeft de drumfanfare 42 Greffelkamp- en muzikaal gezinde leden. Met de in juli 2021 nieuw aangestelde dirigent Simon Kleinjan repeteren ze iedere maandagavond in Ons Eigen Ding. Ter ere van het 75-jarig bestaan is afgelopen week in de buurtschap een heus jubileummagazine uitgebracht. Deze is ook digitaal in te zien op de website van de vereniging: www.drumfanfarestmartinus.nl.

Doorgedraaid
Het feestweekend start zaterdagavond om 20.00 uur met het uitverkochte ‘Doorgedraaid’ tentfeest. Met diverse dj’s in verschillende muziekgenres zal er warmgedraaid worden naar de zondag. Zondagmiddag is eenieder die de drumfanfare een warm hart toedraagt uitgenodigd om het jubileumconcert bij te wonen (gratis toegang). De tent is open vanaf 13.30 uur en het concert begint om 14.00 uur. Met het thema ‘met de muziek mee door de jaren heen’ brengt de drumfanfare muziekstukken ten gehore waar de leden goede herinneringen aan hebben.

Met gezonde feestelijke spanning kijken de muzikanten uit naar dit eerste concert sinds twee jaar. De middag in de feesttent aan de Manhorstweg 3a wordt muzikaal afgesloten met de zevenmans formatie ‘Liemers Böhmische’ die de afterparty verzorgen met onder andere Egerl?nder en B?hmische muziek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant