Werner Redlich showt zijn thriller boek in de sfeervolle en knusse theaterzaal van het Barghse Huus. Foto: Marlous Velthausz
Werner Redlich showt zijn thriller boek in de sfeervolle en knusse theaterzaal van het Barghse Huus. Foto: Marlous Velthausz Marlous Velthausz

Schlagerzanger schrijft thriller

Cultuur

KILDER – Werner Redlich woont al ruim 20 jaar in de Achterhoek en is een professioneel artiest in binnen- en buitenland. Daar kan hij nu aan toevoegen dat hij nu ook een fervent boekenschrijver is van zijn triller ‘Hollywood in Holland, niets is wat het lijkt‘.

Door Marlous Velthausz

Werner Redlich, die al jaren bekend staat als internationale zanger, werd landelijk opgemerkt na zijn deelname in de Soundmixshow van Henny Huisman. Hierna kreeg hij een platencontract in Oostenrijk aangeboden via zijn zwager Wybrand van der Sande en vol trots bracht hij twee Duitstalige albums uit. Een Schlagerzanger uit Nederland was geboren en hij was zowel in Duitsland, Oostenrijk en Nederland te bewonderen. In het programma Tros Muziekfeest in de sneeuw stond hij te zingen tussen Jan Smit, Frans Bauer en Wolter Kroes, wat destijds in Oostenrijk was opgenomen. Ook was hij twee keer te gast op de Zwarte Cross waar hij optrad in de ‘Spiel mir einer’ Tiroler Tent. Redlich is nog steeds te boeken als presentator en/of artiest met een breed repertoire van zowel Duits, Nederlandse en Engelse covers, aangevuld met eigen nummers.

Maar met het op papier zetten van een geloofwaardige thriller bewijst Werner Redlich dat hij nog veel meer in zijn mars heeft. Hij was altijd al dol op het lezen van thrillers, wat er toe geleid heeft dat hij nu een eigen boek vol spanning geschreven heeft. Doordat hij zoveel jaren in de showbizz heeft gezeten weet hij als geen ander hoe het er daar aan toe gaat. Hij weet dat het hebben van connecties heel belangrijk is in de showbizzwereld en waarbij hij op sublieme wijze aangeeft hoe deze schijnwereld in elkaar zit. “Dankzij mijn persoonlijke ervaringen kon ik mijn creativiteit hier in kwijt en voelt de hele vertelling realistisch aan”, aldus Redlich. Hiermee heeft hij een bijzondere thriller gecreëerd zoals een thriller hoort te zijn: sterk uiteengezet en vol spanning. Hij neemt je mee naar de wereld van de showbizz door Hollywood in Holland. Een tekstschrijver wordt onder verdachte omstandigheden dood in haar woning aangetroffen. Journalist René van Maanen duikt in het leven van het slachtoffer en raakt steeds dieper verstrikt in een wereld van glitter en glamour en tegelijkertijd ook in een wereld waarin de scheidslijn tussen waan en werkelijkheid heel dun is.

Op meeslepende wijze neemt Redlich je mee door het boek, waardoor het tot op de laatste bladzijde het spannend blijft. Het boek steekt goed in elkaar, is makkelijk te lezen en telt 224 pagina’s. Bovendien is het boek erg actueel, zo komt zelfs de coronatijd en de oorlog in de Oekraïne aan bod.

Het boek is te bestellen via: Wernerredlich.nl of bij de uitgever boekscout.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal