‘Nationale Stoomtreindag’, bewonder en beleef thema Vervoer van Vroeger bij Museum Buurtspoorweg. Foto: PR

‘Nationale Stoomtreindag’, bewonder en beleef thema Vervoer van Vroeger bij Museum Buurtspoorweg. Foto: PR

Stoomtreindagen bij Museum Buurtspoorweg met speciale gast

Cultuur

HAAKSBERGEN - Hemelvaartsdag staat landelijk al jaren bekend als ‘Nationale Stoomtreindag’. Ook bij Museum Buurtspoorweg in Haaksbergen wordt deze dag groots gevierd én zetten de medewerkers verschillende rijvaardige stoomlocomotieven onder stoom. Donderdag 18 én vrijdag 19 mei rijden deze stoomtreinen volgens een extra uitgebreide dienstregeling. Dat is nog niet alles, want ook dit jaar is het thema ‘Vervoer van Vroeger’. Zo kan men naast een nostalgische stoomtreinrit, ook een rit maken in een historische bus en een ouderwetse paardentram. Al deze vormen van vervoer van vroeger zijn samengebracht in een bijzondere dienstregeling. Maak ook een reis terug in de tijd tussen Haaksbergen en Boekelo.

Elk uur een stoomtreinrit, bijzondere bustochten en maar liefst tien ritten per dag met de paardentram, dit alles door het prachtige buitengebied. Het staat allemaal op het programma op donderdag 18 en vrijdag 19 mei. Daarnaast zijn op beide stations verschillende historische vervoersmiddelen te bewonderen. Bijzondere vrachtwagens, nostalgische trekkers, authentieke (stads)bussen en natuurlijk de eigen unieke collectie historisch spoorwegmaterieel van het museum. Wie van échte klassiekers houdt, let op, want op donderdag 18 mei is er bezoek van een speciale gast. Deze arriveert rond 11.30 en zal in Haaksbergen blijven tot 15.30 uur. 

Een bezoek aan Museum Buurtspoorweg is een feest voor jong én oud. Kinderen leren spelenderwijs alles over stoomtreinen tijdens een speurtocht met Jack de Kat, waarbij ze onderweg leuke spellen en opdrachten tegenkomen. Tijdens de speurtocht komen ze overal in het museum. In de locomotievenloods, in de werkplaats én in de ploegkeet. Zo ontdekken ze alles over de boeiende geschiedenis van Museum Buurtspoorweg én ervaren ze wat het is om een echte machinist of conducteur te zijn. In de museumloods op station Boekelo maken de bezoekers kennis met de miniatuurwereld van Enschede Zuiderspoor en zien ze in de filmwagen prachtige oude, trein-gerelateerde beelden uit de regio. Op station Haaksbergen kan men in stationsrestauratie De Goederenloods terecht voor een verse kop koffie of fris met wat lekkers, terwijl kinderen zich vermaken aan de speeltafel, met een kleurplaat of een selfie maken, verkleed als conducteur of machinist. 

Openingstijden en tickets
Station Haaksbergen is op 18 en 19 mei geopend vanaf 09.00 uur, station Boekelo opent haar deuren vanaf 10.00 uur. Treintickets zijn online verkrijgbaar via www.museumbuurtspoorweg.nl/rijdagen of op de dag van het bezoek aan het loket. Omdat het om een evenement gaat hanteert het museum een kleine toeslag, dit geldt ook voor Museumkaarthouders. Voor de bus- en paardentramritten hoeft niet extra betaald te worden. Hierbij geldt wel: vol is vol.
Meer informatie is te vinden op de website van Museum Buurtspoorweg.

museumbuurtspoorweg.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal