Foto: Remco Witjes
Foto: Remco Witjes

Aanmelden voor Diemse Toren Classic 2024

Cultuur

DIDAM - Wat is er leuker dan met je oldtimer een rondje te rijden en met mede fanaten te praten en daarna je oldtimer te kunnen laten zien aan de vele duizenden bezoekers van Didam op stelten.

Dit kan bij de Diemse Toren Classic 2024. Rond de 85 oldtimers zullen op zondag 2 juni vanaf Tatelaar in Didam vertrekken voor een bolletje pijltje tocht van ongeveer 100km door de Liemers, Inmiddels is deze rit al meer dan 25 keer gehouden in Didam. Waarbij we dit jaar in de buurt van Oosterbeek bij de een mooie rustplaats kunnen genieten van een lunch. Voor de organisatie is het altijd een uitdaging om een rustplaats te zoeken die aansluit bij het evenement. En ook dit jaar is dit een bijzondere plek, waar er zeker ook mooie foto’s gemaakt kunnen worden. 

Onderweg kun je als je wilt ook opdrachten uitvoeren om zo ook nog kans te kunnen maken op één van de drie prijzen die er te winnen zijn. Je moet dan denken aan het op de juiste volgorde zetten van foto’s van plekken die je onderweg tegenkomt. Maar ook allerlei hersenspinsels die je moet oplossen. Maar je kunt ook gewoon de route rijden en kans maken op een prijs zoals ze het noemen de originaliteits prijs, of de oldtimer met het mooiste verhaal. De organisatie zal dit bekend maken aan het eind van de rit. 

Vorig jaar was dit een Opel kadett, waarvan de eigenaar die de auto nieuw had gekocht in 1966, inmiddels zelf 87 jaar is en er met zijn kleinzoon samen de rit in heeft gemaakt. De organisatie van de Diemse Toren Classic heeft de rit dan ook al een aantal keren nagereden om er zeker van te zijn dat het een leuke en mooie rit zal worden. lijkt het jou dan ook leuk als je een oldtimer, youngtimer of een nostalgische auto hebt, dan ben je van harte welkom. We zien altijd veel leuke auto’s rond rijden en zouden het dan ook als organisatie leuk vinden dat er meer auto’s uit De Liemers/Arnhem/Achterhoek mee gaan doen.

Het eind van de rit eindigt in het centrum van Didam. Hier zal op dat moment ook Didam Op Stelten plaatsvinden. De oldtimers zullen geparkeerd worden op de Raadhuisstraat en op de parkeerplaats van het oude gemeentehuis.
Heb je geen zin om een rondje te rijden maar zou je je auto wel willen showen ook dan ben je welkom, mail ons dan met welke auto je wilt komen. In het centrum zullen de berijders aan het eind nog een lekker ijsje krijgen en kunnen dan nog een tijd hun passie laten zien en erover praten met de toeschouwers en ga er maar vanuit dat ze dat allemaal graag willen. Praten over je passie is altijd leuk en zeker met mensen die ook dezelfde passie hebben. Bij het publiek hoor je dan vaak: “O, zo’n auto had mijn vader, buurman ook. Of van deze auto had ik vroeger een poster aan de muur’.

Zelf een oldtimer? Aanmelden kan via de website.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant