Josine Hageman. Foto: Nunes dos Anjos fotografie
Josine Hageman. Foto: Nunes dos Anjos fotografie Nunes dos Anjos fotografie

Berghse Josine Hageman beste zelfzorgadviseur van 2022

Economie

‘s-HEERENBERG - Josine Hageman van Kruidvat ’s-Heerenberg is verkozen tot Beste Zelfzorgadviseur van Nederland 2022. Zij ontving vorige week de award uit handen van presentatrice Tanja Jess en IVM-directeur Ruud Coolen van Brakel.

De verkiezing tot Beste Zelfzorgadviseur zet de drogist die haar klanten het beste adviseert over gezondheid en het gebruik van zelfzorggeneesmiddelen in het zonnetje. Kennis en deskundig advies staan centraal, want goed advies bij zelfzorg is belangrijk. Alle drogisten samen geven maar liefst 64 miljoen gezondheidsadviezen per jaar en helpen Nederland daarmee zo gezond en vitaal mogelijk te blijven.
Alle (assistent)drogisten kunnen jaarlijks meedingen naar de titel Beste Zelfzorgadviseur. De kandidaten maken toetsen over zelfzorggeneesmiddelen en krijgen een mystery shopper op bezoek.
Josine geeft volgens het juryrapport niet alleen het juiste advies over geneesmiddelen en kleine kwalen, maar ze geeft haar klanten ook spontaan leefstijltips en weet wanneer ze iemand moet doorverwijzen naar de huisarts. “Als drogist draag ik graag mijn steentje bij aan de gezondheid van mijn klanten. Het is geweldig dat ik daarmee in de prijzen ben gevallen en een jaar lang als ambassadeur dit mooie beroep mag vertegenwoordigen”, zegt Josine die een reischeque van 1.250 euro in de wacht sleepte.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal