Hulpsinterklazen pakken de cadeautjes en het lekkers in. Foto: Aangeleverd
Hulpsinterklazen pakken de cadeautjes en het lekkers in. Foto: Aangeleverd

Sinterklaasfeest voor kinderen van de voedselbank

ma 6 dec 2021, 08:52 Maatschappij

DIDAM - In gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank werd in het weekend ook sinterklaas gevierd. Elk gezin met kinderen kreeg een zak vol met cadeautjes en lekkers.

Enkele ondernemers namen het initiatief om voor deze Sinterklaasactie donateurs en sponsoren te zoeken. Particulieren konden voor een of meer kinderen een cadeautje uitzoeken. De kinderen bleven anoniem, alleen de leeftijd, geslacht en de wens van het kind werden genoemd. Het cadeau konden mensen zelf kopen, wel voor een vooraf vastgesteld bedrag. Er waren zoveel mensen enthousiast over deze actie dat enkelen zelfs niet mee konden doen en voor volgend jaar op een lijst geplaatst moesten worden. Kiwanis Montferland zorgde ervoor dat alle kinderen een chocoladeletter kregen. Jan&Jan doneerde voor iedereen een speculaaspop en Rotary gaf mandarijntjes. Uit financiële middelen die sponsoren beschikbaar stelden, kon voor elk gezin een spel worden gekocht.
Hulpsinterklazen pakten vorige week alle cadeautjes in. Dat gebeurde bij ‘t Brillehuus, voor de gelegenheid omgetoverd tot sinterklaaspakhuis.