Scène uit De Club van Sinterklaas. Foto: PR

Scène uit De Club van Sinterklaas. Foto: PR

Twee sinterklaasfilms in het Barghse Huus

Maatschappij

‘S HEERENBERG - Zaterdag 12 november komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Dat is ook goed te merken in het Barghse Huus, want daar draaien dit jaar maar liefst twee sinterklaasfilms. Niet alleen de nieuwste film van De Club van Sinterklaas is er te zien, maar ook De Grote Sinterklaasfilm komt op het witte doek. Met maar liefst acht vertoningen zit er beslist voor iedereen een geschikt moment tussen. 

In de nieuwe, muzikale film van De Club van Sinterklaas is de weg naar 5 december er opnieuw eentje vol obstakels voor de beroemde club. Sterker nog, Sint en zijn Pieten komen in een ware race tegen de tijd terecht. Het begint allemaal als het jonge Pietje Fernando de klok van Sinterklaas kapot laat vallen. Een ware ramp, want zo lang die stil blijft staan, is de sintmagie verdwenen. Ondertussen gedraagt het paard van Sinterklaas zich vreemd na een keuring op de manege van Britt Dekker en Zoë en Finn, de kleinkinderen van de klokkenmaker, lijken ineens superkrachten te hebben. Wat is er toch allemaal aan de hand? Zal pakjesavond wel kunnen doorgaan dit jaar?
In De Grote Sinterklaasfilm: Gespuis in de Speelgoedkluis krijgt Hugo Hogepief de belangrijke taak om op de sleutelring van Sinterklaas te passen. Deze ring geeft toegang tot de kluis waarin alle cadeautjes voor pakjesavond liggen. Maar wanneer hij ongelukkig ten val komt, weet Hugo niet meer wie of waar hij is. Twee gemeneriken Mats en Peer krijgen daar lucht van en ontvoeren Hugo. Een grote ramp dreigt, want zonder sleutelring kan de kluis niet geopend worden. De Pieten hebben maar één missie: ze zetten alles op alles om Hugo Hogepief terug te vinden en pakjesavond te redden.
Tickets kosten 5,50 euro, inclusief een zakje pepernoten en een pakje drinken voor de kinderen. Ga voor data, tijden en tickets naar de website.


www.barghsehuus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal