Dialect staat op 17 november centraal in het oude Raethuys. Foto: PR

Dialect staat op 17 november centraal in het oude Raethuys. Foto: PR

Heemkundekring Bergh test dialectkennis

Maatschappij

‘s-HEERENBERG - De dialectwerkgroep van Heemkundekring Bergh presenteert op donderdag 17 november vol trots haar dit jaar tot stand gekomen ‘drietrapsraket’. Die bestaat uit digitaal woordenboek van het Barghs, het boek ‘Grammatica van het Barghs’ en de online Cursus Barghs.

Daarmee laat de werkgroep aan de liefhebbers van de streektaal zien dat dialect een taal is, waarop je trots kunt zijn en die je zelfs kunt leren als je er niet mee opgegroeid bent. De bezoekers van de avond maken kennis met de veelheid van activiteiten die door de werkgroep worden ondernomen. Ze worden niet alleen getrakteerd op dialectverhalen en muziek van het duo Fris van de Draod uit Zeddam, maar kunnen ook actief meedoen. Hun kennis en ervaring met het eigen dialect is zeer welkom. De werkgroep verzamelt graag woorden en verhalen die zij dan weer oppoetst en verspreidt.
De avond vindt plaats in het oude Raethuys, het heemkundehuus van de HKB, aan de Hofstraat 1 in ’s-Heerenberg. Het begint om 19.30 uur en eindigt rond 22 uur. Het is handig om pen en papier mee te nemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Montferland Journaal